Kalfsblanquette, duxelles van champignons en kervel

Makkelijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- verse tijm
- 1 snuifje nootmuskaat (voor de afwerking)
- 1 dl room 20% V.G. (voor de afwerking)
- 1 ei (voor de afwerking)
- 1 bussel kervel (voor de afwerking)
- 1/4 bussel krulpeterselie (voor de duxelles)
- 1 teentje look (voor de duxelles)
- 2 sjalotten (voor de duxelles)
- 250 g champignons naar keuze, heel fijn gesneden (voor de duxelles)
- peper
- 2 blaadjes laurier
- 400 g kalfsvlees (schouder of nek)
- 50 g boter
- 1 flesje witbier
- 3 dl kalfsfond
- 1 el suiker
- 50 g paneermeel
- 2 el bloem
- 1 vel bladerdeeg
- 300 g zilveruitjes
- 1 witte ui
- 250 g gemengd gehakt (rund / varken)
- verse tijm
- 1 snuifje nootmuskaat (voor de afwerking)
- 1 dl room 20% V.G. (voor de afwerking)
- 1 ei (voor de afwerking)
- 1 bussel kervel (voor de afwerking)
- 1/4 bussel krulpeterselie (voor de duxelles)
- 1 teentje look (voor de duxelles)
- 2 sjalotten (voor de duxelles)
- 250 g champignons naar keuze, heel fijn gesneden (voor de duxelles)
- peper
- 2 blaadjes laurier
- 400 g kalfsvlees (schouder of nek)
- 50 g boter
- 1 flesje witbier
- 3 dl kalfsfond