• Vleesbrood met linzen, brie en champignons
    Nutri-Score C

Vleesbrood met linzen, brie en champignons

Vleesbrood met linzen, brie en champignonsC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 800 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 500 g witte champignons
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 120 g brie
  • 1 dl room met 20% vetgehalte
  • 20 g paneermeel
  • 1 el gesuikerde sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 el Provençaalse kruiden 
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 800 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 500 g witte champignons
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 120 g brie
  • 1 dl room met 20% vetgehalte
  • 20 g paneermeel
  • 1 el gesuikerde sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 el Provençaalse kruiden 
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 1 u
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie.
  2. 2
    Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe het gehakt in een slakom, samen met de linzen, 3 gehakte takjes peterselie, het paneermeel, de sojasaus, de Provençaalse kruiden en de gebakken ui. Meng goed, kneed met de handen en breng verder op smaak. Vorm een langwerpig vleesbrood, leg het in een ovenschaal en schuif het 25 min. in de oven. Bedek het vleesbrood met kleine sneetjes brie en bak het nog 15 min.
  3. 3
    Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met de room, peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak.
  4. 4
    Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Verdeel ze rond en op het vleesbrood. Schuif de ovenschaal nog 5 min. in de oven.
  5. 5
    Dien heel warm op, werk af met gehakte peterselie en geef er de puree bij.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuurtje met 1 el olijfolie.
  2. 2
    Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe het gehakt in een slakom, samen met de linzen, 3 gehakte takjes peterselie, het paneermeel, de sojasaus, de Provençaalse kruiden en de gebakken ui. Meng goed, kneed met de handen en breng verder op smaak. Vorm een langwerpig vleesbrood, leg het in een ovenschaal en schuif het 25 min. in de oven. Bedek het vleesbrood met kleine sneetjes brie en bak het nog 15 min.
  3. 3
    Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en plet ze met de room, peper, zout en nootmuskaat, naar eigen smaak.
  4. 4
    Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met 2 el olijfolie. Verdeel ze rond en op het vleesbrood. Schuif de ovenschaal nog 5 min. in de oven.
  5. 5
    Dien heel warm op, werk af met gehakte peterselie en geef er de puree bij.
Per 100g: Energie: 137 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 137 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Delhaize Gehakt | Varken-Rund
    1 kg
  • Delhaize Witte champignons | Belgisch
    2 × 250 gr
    2de tegen -50%
  • Ferrer Linzen | Pardinas
    345 gr
    -30%
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
  • Delhaize Aardappel | Vastkokend 1kg
    1 kg
  • Delhaize Brie
    200 gr
  • Delhaize Room | 20% V.G.
    25 cl
  • Delhaize Sauce | Soja | Sweet
    20 cl
  • Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
    13 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    2de tegen -60%
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Gele uien | Netje
    2 kg
  • Delhaize Paneermeel
    400 gr
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€31,11