• Knolseldernuggets, roquefortsaus en veenbessencompote
    Nutri-Score C

Knolseldernuggets, roquefortsaus en veenbessencompote

door Gema Gomez
Knolseldernuggets, roquefortsaus en veenbessencompoteC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eieren
  • 1/2 knolselder
  • 30 g lijnzaadjes
  • 30 g zonnebloempitten
  • 120 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 50 g roquefort
  • 8 el verse room
  • 100 g veenbessencompote
  • 1 el honing
  • Bodempje zonnebloemolie
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 eieren
  • 1/2 knolselder
  • 30 g lijnzaadjes
  • 30 g zonnebloempitten
  • 120 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 50 g roquefort
  • 8 el verse room
  • 100 g veenbessencompote
  • 1 el honing
  • Bodempje zonnebloemolie
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 15 min. (+ 25 min. kooktijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Schil de knolselder, snijd hem in stukken van 1 cm dik. Meng ze op de ovenplaat met de olijfolie, verdeel in 1 laag over de ovenplaat en bak ze 20 à 25 min.
  2. 2
    Plet de roquefort met een vork en meng hem met de room.
  3. 3
    Meng het paneermeel en de zaden. Kruid de knolselderstukken met peper en zout, rol ze door de bloem. Haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte door het paneermeel.
  4. 4
    Verwarm een kleine bodem olie in een grote braadpan en bak de helft van de nuggets aan de 2 kanten kort goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de rest van de nuggets goudbruin.
  5. 5
    Serveer de knolseldernuggets met de roquefortsaus met een beetje honing en de opgewarmde veenbessencompote.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Schil de knolselder, snijd hem in stukken van 1 cm dik. Meng ze op de ovenplaat met de olijfolie, verdeel in 1 laag over de ovenplaat en bak ze 20 à 25 min.
  2. 2
    Plet de roquefort met een vork en meng hem met de room.
  3. 3
    Meng het paneermeel en de zaden. Kruid de knolselderstukken met peper en zout, rol ze door de bloem. Haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte door het paneermeel.
  4. 4
    Verwarm een kleine bodem olie in een grote braadpan en bak de helft van de nuggets aan de 2 kanten kort goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak de rest van de nuggets goudbruin.
  5. 5
    Serveer de knolseldernuggets met de roquefortsaus met een beetje honing en de opgewarmde veenbessencompote.
Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 19,3 g - Vezels: 3,9 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 19,3 g - Vezels: 3,9 g - Eiwitten: 7,3 g
Frans
Vegetarisch
Less waste
Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Zonnebloempitten
    30 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
  • Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
  • RAW Organic Food Lijnzaadmix | Chia | Sesam | Bio
    250 gr
    Bio
    • Taste of Inspirations Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
      125 gr
      3+1 gratis
    • Delhaize Room 20%
      25 cl
    • Meli Honing | Algarve
      340 gr
      2de tegen -80%
    • Reeds in je keuken

    • Anco Paneermeel
      200 gr
    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Delhaize Zout | Cuisine
      1 kg
    • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
      38 gr

    Totaal:

    €18,77