Recept zoekresultatenPistolets Benedict met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Pistolets Benedict met gerookte zalm
    D
Pistolets Benedict met gerookte zalmD

Pistolets Benedict met gerookte zalm

door Loïc Van Impe
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 eieren
  • 280 g gerookte zalm
  • 50 g zalmeitjes
  • 4 takjes kervel
  • 2 tijgerpistolets
  • 5 kl witte wijnazijn
  • 40 g boter
  • peper
  • zout
  • 5 eieren
  • 280 g gerookte zalm
  • 50 g zalmeitjes
  • 4 takjes kervel
  • 2 tijgerpistolets
  • 5 kl witte wijnazijn
  • 40 g boter
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Snijd de pistolets in 2 en garneer elke helft met 2 sneetjes gerookte zalm.
2
Breek 1 ei in een steelpan. Voeg 1 kl azijn en 1 kl water toe. Verwarm steeds kloppend op een zacht vuurtje, tot een schuimige saus zonder vloeistof op de bodem. Laat de saus vooral niet koken. Haal de pan van het vuur, voeg de koude boter in blokjes toe en klop tot een mooi geëmulgeerde saus. Breng verder op smaak en houd warm.
3
Doe 1 kl azijn in een kopje en vul het voor 2⁄3 met kokend water. Breek er 1 ei in en kook het 45 sec. op 1.000 W in de microgolfoven (of 50 sec. op 900 W). Maak intussen het volgende kopje op dezelfde manier klaar, om de eieren zo kort mogelijk na elkaar te koken. Zet de kopjes niet tegelijk in de microgolfoven: 45 sec. kooktijd zou absoluut niet genoeg zijn (dat is één van de bijzonderheden van een microgolfoven).
4
Laat de eieren één voor één uitlekken, leg ze op de pistolets en overgiet ze met saus. Werk af met zalmeitjes en kervel. Dien meteen op.
1
Snijd de pistolets in 2 en garneer elke helft met 2 sneetjes gerookte zalm.
2
Breek 1 ei in een steelpan. Voeg 1 kl azijn en 1 kl water toe. Verwarm steeds kloppend op een zacht vuurtje, tot een schuimige saus zonder vloeistof op de bodem. Laat de saus vooral niet koken. Haal de pan van het vuur, voeg de koude boter in blokjes toe en klop tot een mooi geëmulgeerde saus. Breng verder op smaak en houd warm.
3
Doe 1 kl azijn in een kopje en vul het voor 2⁄3 met kokend water. Breek er 1 ei in en kook het 45 sec. op 1.000 W in de microgolfoven (of 50 sec. op 900 W). Maak intussen het volgende kopje op dezelfde manier klaar, om de eieren zo kort mogelijk na elkaar te koken. Zet de kopjes niet tegelijk in de microgolfoven: 45 sec. kooktijd zou absoluut niet genoeg zijn (dat is één van de bijzonderheden van een microgolfoven).
4
Laat de eieren één voor één uitlekken, leg ze op de pistolets en overgiet ze met saus. Werk af met zalmeitjes en kervel. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 220 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 14,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 220 kcal - Vetten: 13,4 g - Koolhydraten: 9,8 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 14,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Ontbijt

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Zalm | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalm | Gerookt | Bio

2 × 140 gr

Bio

€15,98

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Kervel in mini-porties

Delhaize

Kervel in mini-porties

200 gr

€0,69

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€25,66