Recept zoekresultatenHaverballetjes met gegrilde groenten en tomatensaus
Delhaize logo
  • Haverballetjes met gegrilde groenten en tomatensaus
    A
Haverballetjes met gegrilde groenten en tomatensausA

Haverballetjes met gegrilde groenten en tomatensaus

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 uien
  • 1/4 bussel koriander
  • 4 takjes munt
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 200 g havervlokken fijn Bio
  • 130 g ontpitte groene olijven
  • 690 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 2 kl kappertjes surfine
  • 7 el olijfolie
  • 1 kl curry madras
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl gerookte paprika
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 uien
  • 1/4 bussel koriander
  • 4 takjes munt
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 200 g havervlokken fijn Bio
  • 130 g ontpitte groene olijven
  • 690 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • 2 kl kappertjes surfine
  • 7 el olijfolie
  • 1 kl curry madras
  • 1 kl kurkuma

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines en de courgette in dikke schijfjes. Ontpit de paprika en snijd hem in dikke reepjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de groenten op. Bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over 1 enkele laag. Schuif 20 min. in de oven en kruid dan met peper en zout. Haal de aubergines en de courgettes uit de oven en laat de paprika nog 10 min. bakken.
2
Snipper intussen de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.</li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE GROENTEN IN DE KOELKAST – MAX. 3 DAGEN – OF IN DE DIEPVRIEZER. </p><li>Strooi de havervlokken in een slakom. Voeg de curry toe, de kurkuma, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout. Besprenkel met 4,5 dl kokend water en laat 10 min. wellen. Rol tot balletjes en bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een antiaanbakpan met 2 el olijfolie.
3
Schep de gehalveerde olijven en de kappertjes bij de tomatensaus en breng verder op smaak. Bestrooi met munt en koriander en serveer met de haverballetjes en de gegrilde groenten.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aubergines en de courgette in dikke schijfjes. Ontpit de paprika en snijd hem in dikke reepjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de groenten op. Bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olijfolie en verdeel ze over 1 enkele laag. Schuif 20 min. in de oven en kruid dan met peper en zout. Haal de aubergines en de courgettes uit de oven en laat de paprika nog 10 min. bakken.
2
Snipper intussen de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.</li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE GROENTEN IN DE KOELKAST – MAX. 3 DAGEN – OF IN DE DIEPVRIEZER. </p><li>Strooi de havervlokken in een slakom. Voeg de curry toe, de kurkuma, de gerookte paprika, chilipoeder naar eigen smaak en zout. Besprenkel met 4,5 dl kokend water en laat 10 min. wellen. Rol tot balletjes en bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een antiaanbakpan met 2 el olijfolie.
3
Schep de gehalveerde olijven en de kappertjes bij de tomatensaus en breng verder op smaak. Bestrooi met munt en koriander en serveer met de haverballetjes en de gegrilde groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5,4 g - Koolhydraten: 7,4 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 2,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 93 kcal - Vetten: 5,4 g - Koolhydraten: 7,4 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 2,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

Quaker

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

450 gr

€3,75

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,49

Tomaat | Van Vroeger

Delhaize

Tomaat | Van Vroeger

750 gr

€5,99

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Saus | Chinese curry

Manna

Saus | Chinese curry

360 gr

€1,25

Kruiden | Kurkuma

Euroma

Kruiden | Kurkuma

70 gr

€3,35

Kruiden | Paprika Gerookt

Euroma

Kruiden | Paprika Gerookt

60 gr

€3,35

Kruiden | Chili Mélange

Euroma

Kruiden | Chili Mélange

58 gr

€3,35

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€35,43