Delhaize logo
  • Vispannetjes
    C

Vispannetjes

door Jeroen De Pauw
VispannetjesC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 250 g tongfilets
  • 250 g sint-jakobsnoten
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 grote stengel prei
  • 175 g mini witte champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2,3 dl room met 40% vetgehalte
  • 1 zakje geraspte kaas “gratin mix” (200 g)
  • 30 cl droge witte wijn
  • 40 g boter
  • zout
  • peper
  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 250 g tongfilets
  • 250 g sint-jakobsnoten
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 grote stengel prei
  • 175 g mini witte champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2,3 dl room met 40% vetgehalte
  • 1 zakje geraspte kaas “gratin mix” (200 g)
  • 30 cl droge witte wijn
  • 40 g boter
  • zout

Begin met koken

: 45 min. (+ 5 min. kooktijd)
1
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze samen met het gesnipperde preigroen, de hele, gepelde en geplette teentjes knoflook, de tijm, 1 dl water en 2 dl witte wijn in een kookpot. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren. Haal de mosselen uit hun schelp.
2
Fruit het gesnipperde preiwit in een sauteerpan met de boter. Voeg de gehalveerde champignons toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje.
3
Voeg 1 dl witte wijn toe en laat 1 min. inkoken. Giet er 5 dl mosselkookvocht bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf).
4
Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken.
5
Verwarm intussen de ovengrill voor op het maximum. Snijd de kabeljauw- en zalmfilets in kleine stukken, rol de tongfilets op. Verdeel ze over de ovenschoteltjes, met de mosselen en de sint-jakobsnoten.
6
Schep de helft van de gehakte peterselie bij de saus, breng verder op smaak (de saus moet pittig zijn).
7
Overgiet de vispannetjes met de saus.
8
Bestrooi met geraspte kaas en bak 5 min. onder de hete grill goudbruin (houd in het oog). Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie. Dien warm op en geef er brood of puree bij.
1
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze samen met het gesnipperde preigroen, de hele, gepelde en geplette teentjes knoflook, de tijm, 1 dl water en 2 dl witte wijn in een kookpot. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren. Haal de mosselen uit hun schelp.
2
Fruit het gesnipperde preiwit in een sauteerpan met de boter. Voeg de gehalveerde champignons toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje.
3
Voeg 1 dl witte wijn toe en laat 1 min. inkoken. Giet er 5 dl mosselkookvocht bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf).
4
Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken.
5
Verwarm intussen de ovengrill voor op het maximum. Snijd de kabeljauw- en zalmfilets in kleine stukken, rol de tongfilets op. Verdeel ze over de ovenschoteltjes, met de mosselen en de sint-jakobsnoten.
6
Schep de helft van de gehakte peterselie bij de saus, breng verder op smaak (de saus moet pittig zijn).
7
Overgiet de vispannetjes met de saus.
8
Bestrooi met geraspte kaas en bak 5 min. onder de hete grill goudbruin (houd in het oog). Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie. Dien warm op en geef er brood of puree bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 138 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 11 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 138 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 11 g
Belgisch
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Tong | Noordzee
+/- 170 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
+/- 250 gr
+/-€
9
62
Kabeljauwhaasje | IJsland
Delhaize Kabeljauwhaasje | IJsland
+/- 325 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
9
91
Sint Jacobsnoten | 10/20
PTC Sint Jacobsnoten | 10/20
360 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
14
49
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
45
Preibundel
Delhaize Preibundel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
22,5 cl
3
19
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -60%
34
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
+/-€91,05