Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Vispannetjes
    C

Vispannetjes

door Jeroen De Pauw
VispannetjesC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 250 g tongfilets
  • 250 g sint-jakobsnoten
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 grote stengel prei
  • 175 g mini witte champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2,3 dl room met 40% vetgehalte
  • 1 zakje geraspte kaas “gratin mix” (200 g)
  • 30 cl droge witte wijn
  • 40 g boter
  • zout
  • peper
  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 250 g tongfilets
  • 250 g sint-jakobsnoten
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 grote stengel prei
  • 175 g mini witte champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g krulpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2,3 dl room met 40% vetgehalte
  • 1 zakje geraspte kaas “gratin mix” (200 g)
  • 30 cl droge witte wijn
  • 40 g boter
  • zout

Begin met koken

: 45 min. (+ 5 min. kooktijd)
1
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze samen met het gesnipperde preigroen, de hele, gepelde en geplette teentjes knoflook, de tijm, 1 dl water en 2 dl witte wijn in een kookpot. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren. Haal de mosselen uit hun schelp.
2
Fruit het gesnipperde preiwit in een sauteerpan met de boter. Voeg de gehalveerde champignons toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje.
3
Voeg 1 dl witte wijn toe en laat 1 min. inkoken. Giet er 5 dl mosselkookvocht bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf).
4
Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken.
5
Verwarm intussen de ovengrill voor op het maximum. Snijd de kabeljauw- en zalmfilets in kleine stukken, rol de tongfilets op. Verdeel ze over de ovenschoteltjes, met de mosselen en de sint-jakobsnoten.
6
Schep de helft van de gehakte peterselie bij de saus, breng verder op smaak (de saus moet pittig zijn).
7
Overgiet de vispannetjes met de saus.
8
Bestrooi met geraspte kaas en bak 5 min. onder de hete grill goudbruin (houd in het oog). Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie. Dien warm op en geef er brood of puree bij.
1
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze samen met het gesnipperde preigroen, de hele, gepelde en geplette teentjes knoflook, de tijm, 1 dl water en 2 dl witte wijn in een kookpot. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en verwarm op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Giet het kookvocht in een karaf en laat het decanteren. Haal de mosselen uit hun schelp.
2
Fruit het gesnipperde preiwit in een sauteerpan met de boter. Voeg de gehalveerde champignons toe en fruit 5 min. op een matig vuurtje.
3
Voeg 1 dl witte wijn toe en laat 1 min. inkoken. Giet er 5 dl mosselkookvocht bij (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf).
4
Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken.
5
Verwarm intussen de ovengrill voor op het maximum. Snijd de kabeljauw- en zalmfilets in kleine stukken, rol de tongfilets op. Verdeel ze over de ovenschoteltjes, met de mosselen en de sint-jakobsnoten.
6
Schep de helft van de gehakte peterselie bij de saus, breng verder op smaak (de saus moet pittig zijn).
7
Overgiet de vispannetjes met de saus.
8
Bestrooi met geraspte kaas en bak 5 min. onder de hete grill goudbruin (houd in het oog). Bestrooi met de rest van de gehakte peterselie. Dien warm op en geef er brood of puree bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 138 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 11 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 138 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 0,4 g - Eiwitten: 11 g
Belgisch
Gluten vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
+/- 250 gr
+/-€
9
62
Kabeljauwstaartfilet
Delhaize Kabeljauwstaartfilet
+/- 275 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
46
Tongfilet | Noordzee
Delhaize Tongfilet | Noordzee
2 × +/- 193 gr
+/-€
14
28
Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
Delhaize Sint-Jacobsnoten | Vlees | Black Pearl
2 × +/- 185 gr
+/-€
10
17
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
25
Prei
Delhaize Prei
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
22,5 cl
3
19
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Sec
Le Long Cours Sec
75 cl
-20%
3
99
€4,99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2de tegen -50%
2
39

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    +/-€94,83

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.