• Groentesalade met krokante tofu
    Nutri-Score A

Groentesalade met krokante tofu

door Gema Gomez
Groentesalade met krokante tofuA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g biotofu
  • 200 g sluimererwten
  • 1 broccoli
  • 1/2 komkommer
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 40 g sesamzaadjes
  • peper
  • 500 g biotofu
  • 200 g sluimererwten
  • 1 broccoli
  • 1/2 komkommer
  • 200 g volle natuuryoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 40 g sesamzaadjes
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de tofu in staafjes, verdeel ze over de ovenplaat, smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze royaal met sesam. Bak ze 15 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
  2. 2
    Kook de peultjes intussen 2 à 3 min. in kokend gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en dompel ze meteen in ijskoud water. Verdeel de broccoli in roosjes en kort de steeltjes zo weinig mogelijk in. Kook ze 4 min. in dezelfde kookpot kokend gezouten water. Dompel ze ook in koud water.
  3. 3
    Meng de yoghurt met de mayonaise en de sojasaus en kruid met peper.
  4. 4
    Snijd de komkommer overlangs in 2, ontpit hem (met een parisiennelepel, dat is superhandig) en snijd hem in plakjes. Verdeel de komkommerplakjes en de goed uitgelekte groenten over de borden. Voeg de krokante tofustaafjes bovenop toe en serveer. Zet de saus apart op tafel.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de tofu in staafjes, verdeel ze over de ovenplaat, smeer ze in met olijfolie en bestrooi ze royaal met sesam. Bak ze 15 min. goudbruin in het bovenste deel van de oven.
  2. 2
    Kook de peultjes intussen 2 à 3 min. in kokend gezouten water. Haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en dompel ze meteen in ijskoud water. Verdeel de broccoli in roosjes en kort de steeltjes zo weinig mogelijk in. Kook ze 4 min. in dezelfde kookpot kokend gezouten water. Dompel ze ook in koud water.
  3. 3
    Meng de yoghurt met de mayonaise en de sojasaus en kruid met peper.
  4. 4
    Snijd de komkommer overlangs in 2, ontpit hem (met een parisiennelepel, dat is superhandig) en snijd hem in plakjes. Verdeel de komkommerplakjes en de goed uitgelekte groenten over de borden. Voeg de krokante tofustaafjes bovenop toe en serveer. Zet de saus apart op tafel.
Per 100g: Energie: 138 kcal - Vetten: 10,2 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 138 kcal - Vetten: 10,2 g - Koolhydraten: 3,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,6 g
Vegetarisch
Less waste
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Tofu | Vegan | Bio
    550 gr
    Bio
    • Delhaize Peulen
      200 gr
    • Delhaize Broccoli
      1 st
    • Delhaize Komkommer
      1 st
    • Arla Skyr | Yoghurt | Natuur
      200 gr
    • Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
    • Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
      44 gr
      2de tegen -60%
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Mayonaise | Citroen
      465 gr
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €17,27