1
Snipper het preiwit (bewaar de groene uiteinden voor een soep) en snijd de wortelen in kleine stukken. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje, in een sauteerpan met 4 el olijfolie, de garam masala en de Indische kruiden.
2
Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik met water (4 dl) en giet het in de sauteerpan. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Spoel de linzen in een zeef en schep ze in de sauteerpan. Zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen.
4
Snijd intussen de komkommer overlangs in 2, ontpit hem met een kleine lepel en snijd hem met de mandoline in ultrafijne plakjes. Meng er de yoghurt onder, 2 el olijfolie, de fijngehakte muntblaadjes, peper en zout. En de raita is klaar.
5
Breng de dahl verder op smaak met de kruiden. Serveer het met de raita en leg er een stuk brood bij, zoals naan, Turks brood of een andere soort naar keuze.
6
Tip: bestrooi de dahl met gegrilde kokosschilfers en/of koriander. Als je van deze smaken houdt, kun je ook gember en/of citroen aan je dahl en raita toevoegen. Vries de dahl gerust in om tijd te besparen op drukke avonden. De raita kan daarentegen niet van tevoren worden bereid of ingevroren (stap 4).
1
Snipper het preiwit (bewaar de groene uiteinden voor een soep) en snijd de wortelen in kleine stukken. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje, in een sauteerpan met 4 el olijfolie, de garam masala en de Indische kruiden.
2
Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blik met water (4 dl) en giet het in de sauteerpan. Voeg het verkruimelde bouillonblokje en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Spoel de linzen in een zeef en schep ze in de sauteerpan. Zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen.
4
Snijd intussen de komkommer overlangs in 2, ontpit hem met een kleine lepel en snijd hem met de mandoline in ultrafijne plakjes. Meng er de yoghurt onder, 2 el olijfolie, de fijngehakte muntblaadjes, peper en zout. En de raita is klaar.
5
Breng de dahl verder op smaak met de kruiden. Serveer het met de raita en leg er een stuk brood bij, zoals naan, Turks brood of een andere soort naar keuze.
6
Tip: bestrooi de dahl met gegrilde kokosschilfers en/of koriander. Als je van deze smaken houdt, kun je ook gember en/of citroen aan je dahl en raita toevoegen. Vries de dahl gerust in om tijd te besparen op drukke avonden. De raita kan daarentegen niet van tevoren worden bereid of ingevroren (stap 4).