Recept zoekresultatenGratin van kabeljauw met ricotta en spinazie
Delhaize logo
  • Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazie
    A

Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwstaartfilet
  • 250 g ricotta
  • 600 g diepgevroren bladspinazie
  • 1 snede wit brood
  • 4 el geraspte parmigiano
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 1 kg aardappelen
  • 10 cl melk of room
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Spinazie

Delhaize

Spinazie

2 × 450 gr

€4,58

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

2 × 180 gr

Bio

€6,78

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Melk | Halfvolle | Plastiek flessen

Campina

Melk | Halfvolle | Plastiek flessen

6 x 1 l

€8,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€53,13

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min

  1. Zet de oven aan op th. 6 – 180°C en laat er de pistolet in drogen.
  2. Ontdooi de spinazie in de microgolfoven.
  3. Schil en snij intussen de aardappelen in stukken en kook ze in water gaar.
  4. Doe de olie en het geperste lookteentje in een grote braadpan en stoof de spinazie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Neem van het vuur, voeg de ricotta toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
  5. Breek intussen de pistolet in stukken en neem er ongeveer 35 g van. Doe die 35 g in de beker van de hakmolen, samen met de takjes peterselie en de parmezaan. Laat draaien tot een grof, maar homogeen paneermengsel.
  6. Verdeel de spinazie over een ovenschaal, leg er de kabeljauwfilets op, bedek alles met het paneermengsel en zet 15 minuten in de oven.
  7. Giet de gare aardappelen af en prak ze met de melk of de room tot puree, breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer alles warm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 555,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 384; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 0,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 555,86
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Gratin van kabeljauw met ricotta en spinazie
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Spinazie

Delhaize

Spinazie

2 × 450 gr

€4,58

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

2 × 180 gr

Bio

€6,78

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Melk | Halfvolle | Plastiek flessen

Campina

Melk | Halfvolle | Plastiek flessen

6 x 1 l

€8,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€53,13