Productterugroeping:« Fijne plakjes kipfilet zuid van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergesalade met gemarineerde zalm
Delhaize logo
  • Aspergesalade met gemarineerde zalm
    A

Aspergesalade met gemarineerde zalm

door Jeroen De Pauw
Aspergesalade met gemarineerde zalmA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g zalmfilets zonder vel
  • 4 eieren
  • 2 bussels (van 500 g) witte asperges
  • 3 biocitroenen
  • 1/2 bussel dille
  • 1/2 ciabatta
  • 1/2 kl fijne kristalsuiker
  • 30 g appelkappertjes
  • 13 el olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Lime-Pepper’
  • peper
  • fleur de sel
  • zout
  • 400 g zalmfilets zonder vel
  • 4 eieren
  • 2 bussels (van 500 g) witte asperges
  • 3 biocitroenen
  • 1/2 bussel dille
  • 1/2 ciabatta
  • 1/2 kl fijne kristalsuiker
  • 30 g appelkappertjes
  • 13 el olijfolie
  • Kruidenmolen ‘Lime-Pepper’
  • peper
  • fleur de sel
  • zout

Begin met koken

: 35 min. (+1 u marineertijd)
1
Leg de zalmfilet in een schaal. Besprenkel hem met 3 el olijfolie, bestrooi hem met fleur de sel, enkele draaien van de kruidenmolen ‘Lime-Pepper’, fijngeraspte citroenzeste en ruim de helft van de grofgehakte dille. Snijd 1 citroen in schijfjes en verdeel ze bovenop de vis. Dek af met vershoudfolie, leg er een plankje en een gewicht bovenop (conservenblik of iets anders) en laat min. 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur de ciabatta in kleine stukjes, verdeel ze over de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en meng met de vingers. Kruid met peper en zout. Bak ze 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!).
3
Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken 8 min. kooktijd, giet ze af en dompel ze 2 min. in koud water.
4
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd ze in stukken en kook ze 2 à 5 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en dompel ze meteen in koud water.
5
Pers 5 cl citroensap en mix het met 7 el olijfolie, 1 el water, de suiker, peper en zout, tot een homogene dressing.
6
Snijd de zalm in sneetjes. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Laat de asperges uitlekken, meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout. Dresseer alles op een schaal of op borden, werk af met appelkappertjes en plukjes dille. Dien koel op, met de croutons.
1
Leg de zalmfilet in een schaal. Besprenkel hem met 3 el olijfolie, bestrooi hem met fleur de sel, enkele draaien van de kruidenmolen ‘Lime-Pepper’, fijngeraspte citroenzeste en ruim de helft van de grofgehakte dille. Snijd 1 citroen in schijfjes en verdeel ze bovenop de vis. Dek af met vershoudfolie, leg er een plankje en een gewicht bovenop (conservenblik of iets anders) en laat min. 1 u in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Scheur de ciabatta in kleine stukjes, verdeel ze over de ovenplaat, besprenkel ze met 2 el olijfolie en meng met de vingers. Kruid met peper en zout. Bak ze 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!).
3
Dompel de eieren voorzichtig in een grote steelpan kokend water. Reken 8 min. kooktijd, giet ze af en dompel ze 2 min. in koud water.
4
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd ze in stukken en kook ze 2 à 5 min. in kokend gezouten water (ze moeten al dente zijn). Haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de kookpot en dompel ze meteen in koud water.
5
Pers 5 cl citroensap en mix het met 7 el olijfolie, 1 el water, de suiker, peper en zout, tot een homogene dressing.
6
Snijd de zalm in sneetjes. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Laat de asperges uitlekken, meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout. Dresseer alles op een schaal of op borden, werk af met appelkappertjes en plukjes dille. Dien koel op, met de croutons.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 133 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 5,4 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 133 kcal - Vetten: 10,6 g - Koolhydraten: 5,4 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 4,1 g
Lactose vrij
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Zonder vel
Delhaize Zalmfilet | Zonder vel
2 × +/- 243 gr
1+1 gratis
+/-€
7
74
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Asperges | Wit | Bokaal
Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
205 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
79
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Dille
Santa Maria Kruiden | Dille
12 gr
2
95
Ciabatta natuur
Delhaize Ciabatta natuur
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Appelkappertjes
Delhaize Appelkappertjes
110 gr
0
99
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Bio
Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Bio
50 cl
2de tegen -50%
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
6
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€28,58