Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenVarkenskoteletten met biersaus, puree met waterkers en appelsalade
Delhaize logo
  • Varkenskoteletten met biersaus, puree met waterkers en appelsalade
    B
Varkenskoteletten met biersaus, puree met waterkers en appelsaladeB

Varkenskoteletten met biersaus, puree met waterkers en appelsalade

door Line Couvreur
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg varkenskoteletten
  • 2 appels
  • 1/2 citroen
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 2 dl room
  • 20 cl blond bier
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 60 g Ardense boter
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kg varkenskoteletten
  • 2 appels
  • 1/2 citroen
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel waterkers
  • 2 dl room
  • 20 cl blond bier
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 60 g Ardense boter
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 50 min.
1
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water en reken ± 35 min. kooktijd, naargelang hun grootte. Giet af.
2
Laat het bier en de kalfsfond op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken in een steelpan. Voeg de room toe, samen met de mosterd op oude wijze, en laat voor de helft inkoken op een zacht vuurtje.
3
Bak de varkenskoteletten aan de 2 kanten goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de boter en 2 el olijfolie. Verlaag het vuur zodra ze aan de 2 kanten mooi kleuren en bak nog 10 min. op een zacht vuurtje. Besprenkel ze intussen regelmatig met braadvocht.
4
Snijd de ongeschilde bioappelen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Meng ze voorzichtig met een beetje citroensap.
5
Schil de aardappelen en doe ze terug in de kookpot, maar niet op het vuur. Voeg de waterkersblaadjes, de rest van de boter en olijfolie, peper en zout toe. Plet met een vork tot een puree die niet glad hoeft te zijn.
6
Breng de saus verder op smaak en overgiet er de varkenskoteletten mee. Serveer met de appelsalade en de puree met waterkers.
1
Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water en reken ± 35 min. kooktijd, naargelang hun grootte. Giet af.
2
Laat het bier en de kalfsfond op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken in een steelpan. Voeg de room toe, samen met de mosterd op oude wijze, en laat voor de helft inkoken op een zacht vuurtje.
3
Bak de varkenskoteletten aan de 2 kanten goudbruin op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de helft van de boter en 2 el olijfolie. Verlaag het vuur zodra ze aan de 2 kanten mooi kleuren en bak nog 10 min. op een zacht vuurtje. Besprenkel ze intussen regelmatig met braadvocht.
4
Snijd de ongeschilde bioappelen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Meng ze voorzichtig met een beetje citroensap.
5
Schil de aardappelen en doe ze terug in de kookpot, maar niet op het vuur. Voeg de waterkersblaadjes, de rest van de boter en olijfolie, peper en zout toe. Plet met een vork tot een puree die niet glad hoeft te zijn.
6
Breng de saus verder op smaak en overgiet er de varkenskoteletten mee. Serveer met de appelsalade en de puree met waterkers.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 165 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 7,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 165 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 7,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varken | Spiering | Bio

Delhaize

Varken | Spiering | Bio

3 × +/- 360 gr

Bio

+/-€15,96

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€1,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Aardappel | Bloemig 1kg

Delhaize

Aardappel | Bloemig 1kg

1 kg

€2,79

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

Leffe

Abdijbier | Blond | 6,6% | Fles

4 x 33 cl

€4,75

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€38,73