Recept zoekresultatenGoudbrasems met tapenade
Delhaize logo
B
Goudbrasems met tapenadeB

Goudbrasems met tapenade

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 goudbrasems
  • 2 bio citroenen
  • 150 g tapenade van zwarte olijven
  • 8 grote parten artisjokharten in olie
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • fleur de sel
  • Extra: keukentouw
  • 8 goudbrasems
  • 2 bio citroenen
  • 150 g tapenade van zwarte olijven
  • 8 grote parten artisjokharten in olie
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • fleur de sel
  • Extra: keukentouw

Begin met koken

: 15 min. + 12 min. kooktijd
1
Snijd de artisjokharten in plakjes en de citroenen in schijfjes.
2
Snijd de goudbrasems aan beide kanten open, door ze met de vlakke kant van een mes van staart tot kop langs de middelste graat in te snijden. Bestrijk de binnenkant met tapenade, vul met enkele sneetjes artisjokhart en een schijfje citroen. Vul de goudbrasems op dezelfde manier langs beide kanten en bind ze dan strak toe. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Gril ze ± 6 min. per kant op de barbecue (of op een hete grill, bij slecht weer).
1
Snijd de artisjokharten in plakjes en de citroenen in schijfjes.
2
Snijd de goudbrasems aan beide kanten open, door ze met de vlakke kant van een mes van staart tot kop langs de middelste graat in te snijden. Bestrijk de binnenkant met tapenade, vul met enkele sneetjes artisjokhart en een schijfje citroen. Vul de goudbrasems op dezelfde manier langs beide kanten en bind ze dan strak toe. Besprenkel ze met olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met geriste tijm.
3
Gril ze ± 6 min. per kant op de barbecue (of op een hete grill, bij slecht weer).
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 683; energie (kCal): 164; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 542,02
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 683; energie (kCal): 164; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 542,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Artisjokharten

Delhaize

Artisjokharten

210 gr

€2,19

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€12,44