Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenLauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworst
Delhaize logo
  • Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworst
    A

Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworst

door Seppe Nobels
Lauwe pennesalade met spelt, butternut, linzen en Ardense ringworstA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 150 g Ardense ringworst
  • 1 biobutternut
  • 50 g veldsla
  • 1 citroen
  • 80 g rode linzen
  • 375 g penne rigate met spelt
  • 80 g spelt
  • 2 el mosterd à l'ancienne
  • 3 el bio ciderazijn
  • 5 el koolzaadolie (of mengeling van 4 bio-oliën)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stukken steranijs
  • 4 kruidnagels
  • peper
  • fleur de sel
  • 150 g Ardense ringworst
  • 1 biobutternut
  • 50 g veldsla
  • 1 citroen
  • 80 g rode linzen
  • 375 g penne rigate met spelt
  • 80 g spelt
  • 2 el mosterd à l'ancienne
  • 3 el bio ciderazijn
  • 5 el koolzaadolie (of mengeling van 4 bio-oliën)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 stukken steranijs
  • 4 kruidnagels
  • peper

Begin met koken

: 1 u. 10 min.
1
Verwarm de oven voor op 160 °C.
2
Snijd het bovenste deel van de butternut en houd apart. Verwijder de zaden en draden uit het dikke deel en snijd het in 8 stukken. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er 2 eetlepels olie over. Kruid met peper en fleur de sel. Leg er de rozemarijn, de knoflook, de steranijs en de kruidnagels bij. Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie.
3
Zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Haal het deksel van de ovenschaal en verhoog de oventemperatuur naar 190 °C. Laat nog eens 10 minuten poffen.
5
Kook de penne, de spelt en de linzen afzonderlijk gaar.
6
Schil het apart gehouden stuk butternut en snijd het in fijne plakken met de mandoline. Snijd de plakken in dunne repen. Snijd de ringworst in blokjes. Meng de butternut en de ringworst met de penne, de spelt en de linzen. Doe er de resterende olie, de ciderazijn en de veldsla bij. Kruid met peper en fleur de sel.
7
Verdeel de geroosterde butternut over de borden. Leg er de pastasalade op en werk af met mosterd en citroenzeste.
8
Serveer lauw.
1
Verwarm de oven voor op 160 °C.
2
Snijd het bovenste deel van de butternut en houd apart. Verwijder de zaden en draden uit het dikke deel en snijd het in 8 stukken. Leg ze in een ovenschaal en sprenkel er 2 eetlepels olie over. Kruid met peper en fleur de sel. Leg er de rozemarijn, de knoflook, de steranijs en de kruidnagels bij. Dek de ovenschaal af met een deksel of aluminiumfolie.
3
Zet 50 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Haal het deksel van de ovenschaal en verhoog de oventemperatuur naar 190 °C. Laat nog eens 10 minuten poffen.
5
Kook de penne, de spelt en de linzen afzonderlijk gaar.
6
Schil het apart gehouden stuk butternut en snijd het in fijne plakken met de mandoline. Snijd de plakken in dunne repen. Snijd de ringworst in blokjes. Meng de butternut en de ringworst met de penne, de spelt en de linzen. Doe er de resterende olie, de ciderazijn en de veldsla bij. Kruid met peper en fleur de sel.
7
Verdeel de geroosterde butternut over de borden. Leg er de pastasalade op en werk af met mosterd en citroenzeste.
8
Serveer lauw.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 833,52
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 833,52
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Linzen
80 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ardense worst | Met look
Marcassou Ardense worst | Met look
200 gr
4
25
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Veldsla
Delhaize Veldsla
2 × 45 gr
0
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Penne | Boekweit | Bio
Kazidomi Penne | Boekweit | Bio
2 × 300 gr
-50% Online
Bio
    1
    79
    €3,59
    Spelt | Gepoft | Bio
    Delhaize Spelt | Gepoft | Bio
    150 gr
    Bio
      2
      25
      Mosterd | Originale
      Maille Mosterd | Originale
      360 gr
      4
      19
      Azijn | Cider
      Delhaize Azijn | Cider
      50 cl
      1
      59
      Koolzaadolie | Zuiver | Bio
      Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
      50 cl
      Bio
        3
        69
        Rozemarijn | Verpakt
        Delhaize Rozemarijn | Verpakt
        20 gr
        1
        55
        Kruiden | Steranijs
        Santa Maria Kruiden | Steranijs
        3 × 15 gr
        2
        85
        Kruiden | Kruidnagel
        Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
        24 gr
        5
        89

        Reeds in je keuken

        Lookbol | Netje
        Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
        1
        79
        Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
        1
        19
        Fleur de sel | Guerande
        Delhaize Fleur de sel | Guerande
        125 gr
        3
        55
        Totaal:
        €53,06