Recept zoekresultatenGewokte eendenblokjes met ananas
Recept zoekresultatenGewokte eendenblokjes met ananas
  • Gewokte eendenblokjes met ananas
    Nutri-Score A

Gewokte eendenblokjes met ananas

Gewokte eendenblokjes met ananasA
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eendenborsten
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 3 el sojasaus
  • 8 ananasschijven in sap (uit blik)
  • 1 el witte vermout
  • 1 rode paprika
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el witte azijn
  • 2 el Chinese wokolie
  • lente-uitje
  • 2 eendenborsten
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 3 el sojasaus
  • 8 ananasschijven in sap (uit blik)
  • 1 el witte vermout
  • 1 rode paprika
  • 2 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el witte azijn
  • 2 el Chinese wokolie
  • lente-uitje

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd + 10 min. baktijd
  1. 1
    Verwijder het vet van de eendenborsten en snij het vlees in blokjes. Meng ze met 2 eetlepels sojasaus en de gember. Zet opzij.
  2. 2
    Giet het sap van de blikken ananas in een steelpannetje. Voeg het bindmiddel toe, de vermout, 1 eetlepel sojasaus en de azijn. Verwarm zachtjes en al roerend, laat 2 min. sudderen en zet opzij.
  3. 3
    Snij de paprika in reepjes en de ananasringen in stukjes.
  4. 4
    Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en bak er de eendenblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Neem ze eruit, giet 1 eetlepel olie in dezelfde wok en bak er de paprika en de ananas 2 min. in op vrij hoog vuur.
  5. 5
    Doe de saus en de eendenblokjes in de wok, warm alles terug 1 min. op en dien meteen op, bestrooid met fijngesneden lente-uitjes. Serveer met rijst.
  1. 1
    Verwijder het vet van de eendenborsten en snij het vlees in blokjes. Meng ze met 2 eetlepels sojasaus en de gember. Zet opzij.
  2. 2
    Giet het sap van de blikken ananas in een steelpannetje. Voeg het bindmiddel toe, de vermout, 1 eetlepel sojasaus en de azijn. Verwarm zachtjes en al roerend, laat 2 min. sudderen en zet opzij.
  3. 3
    Snij de paprika in reepjes en de ananasringen in stukjes.
  4. 4
    Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en bak er de eendenblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Neem ze eruit, giet 1 eetlepel olie in dezelfde wok en bak er de paprika en de ananas 2 min. in op vrij hoog vuur.
  5. 5
    Doe de saus en de eendenblokjes in de wok, warm alles terug 1 min. op en dien meteen op, bestrooid met fijngesneden lente-uitjes. Serveer met rijst.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 575; energie (kCal): 137; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 755,14
Aziatisch
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • St Sever Filet | Eend | St.Sever
    2 × +/- 420 gr
    +/-€
    14
    70
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
  • Delhaize Ananas
    13 × 1,15 kg
    2
    99
  • Martini Vermouth | Riserva Special Rubino
    75 cl
    2de tegen -50%
    16
    99
  • Delhaize Paprika | Rood
    1 st
    0
    99
  • Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
    250 gr
    2
    39
  • Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    52
  • Delhaize Olie | Zonnebloem
    1 l
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    05
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
    1
    99

Totaal:

+/-€100,70