Recept zoekresultatenVisblokjes met vijfkruidenpoeder
Delhaize logo
  • Visblokjes met vijfkruidenpoeder
    A

Visblokjes met vijfkruidenpoeder

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Visblokjes met vijfkruidenpoederA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3,5 sjalotten
  • 1 stukje verse gember
  • 4 el sojasaus
  • 3 eetlepels witte vermout
  • 1 snuifje Chinese 5-kruidenmengeling
  • 1 eetlepel griessuiker
  • 700 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 3 eetlepels Chinese wokolie
  • komkommer

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981010200234940000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd (+ 2 uur marineren) + 5 min. baktijd

    1. Snipper de sjalotten fijn en rasp de gember. Doe ze in een schaal en voeg de vermout toe, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder en de suiker. Meng.
    2. Snij de vis in blokjes en wentel ze goed in de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast rusten. Meng af en toe.
    3. Verwarm de olie in de wok, voeg de vis met de marinade toe en laat 5 min. op vrij hoog vuur bakken terwijl je voortdurend roert.
    4. Serveer meteen, versierd met schijfjes komkommer. Dien op met rijst en gebakken groenten (wokafdeling).

    Kooktip

    Voeg het Chinese vijfkruidenpoeder met mate toe: het smaakt heel sterk!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 390; energie (kCal): 93; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,5; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 304,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Visblokjes met vijfkruidenpoeder
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Sauce | Soja | Light
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    20 cl
    7,45 €/l
    €1,49
    S2004112500122080000
  • Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981010200234940000
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000