Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenGevulde zoete aardappelen met spinazie en geitenkaas
Delhaize logo
  • Gevulde zoete aardappelen met spinazie en geitenkaas
    A

Gevulde zoete aardappelen met spinazie en geitenkaas

door Line Couvreur
Gevulde zoete aardappelen met spinazie en geitenkaasA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g zoete aardappelen
  • 3 uien
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 240 g geitenkaas Chevridou
  • 5 el olijfolie
  • 690 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • peper
  • zout
  • 100 g hazelnoten (voor de dukkah)
  • 50 g sesamzaadjes (voor de dukkah)
  • 50 g zonnebloempitten (voor de dukkah)
  • 50 g pompoenpitten (voor de dukkah)
  • 1/2 el korianderzaadjes (voor de dukkah)
  • 1/2 kl zwartepeperbollen (voor de dukkah)
  • 1 el gerookte paprika (voor de dukkah)
  • fleur de sel (voor de dukkah)
  • 800 g zoete aardappelen
  • 3 uien
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 240 g geitenkaas Chevridou
  • 5 el olijfolie
  • 690 g tomaat in blokjes (uit blik)
  • peper
  • zout
  • 100 g hazelnoten (voor de dukkah)
  • 50 g sesamzaadjes (voor de dukkah)
  • 50 g zonnebloempitten (voor de dukkah)
  • 50 g pompoenpitten (voor de dukkah)
  • 1/2 el korianderzaadjes (voor de dukkah)

Begin met koken

: 50 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 40 min.
2
Snipper de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe, peper, zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven). </li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST. </p><li>Fruit de spinazie kort in een braadpan met 1 el olijfolie, tot ze een beetje geslonken is. Meng ze in een schaal met de grofverkruimelde geitenkaas, peper en zout.
4
Verdeel de kaasmix over de gehalveerde zoete aardappelen, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met dukkah. Serveer met de tomatensaus.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 40 min.
2
Snipper de uien en fruit ze 2 min., in een stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg de tomaten toe, peper, zout en laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
3
Maak de dukkah: laat de hazelnoten en alle zaadsoorten (sesam, zonnebloem, pompoen, koriander en zwarte peper) enkele minuten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan opdrogen, maar laat ze niet aanbranden. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel lekker ruikt. Voeg de gerookte paprika en fleur de sel toe. Laat afkoelen en verkruimel in de elektrische hakmolen, zonder tot poeder te vermalen (er moeten kleine hazelnootstukjes zichtbaar blijven). </li><p>STOP HIER ALS JE DIT RECEPT OP VOORHAND MAAKT. BEWAAR DE SAUS EN DE ZOETE AARDAPPELEN MAX. 3 DAGEN IN DE KOELKAST. </p><li>Fruit de spinazie kort in een braadpan met 1 el olijfolie, tot ze een beetje geslonken is. Meng ze in een schaal met de grofverkruimelde geitenkaas, peper en zout.
4
Verdeel de kaasmix over de gehalveerde zoete aardappelen, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met dukkah. Serveer met de tomatensaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 10,8 g - Koolhydraten: 7,2 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 10,8 g - Koolhydraten: 7,2 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 5 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Geitenkaas | Zacht | Porties
Président Geitenkaas | Zacht | Porties
2 × 200 gr
5
25
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    2 × 44 gr
    4
    25
    Geroosterde Zonnebloemzaden
    El Corte Ingles Geroosterde Zonnebloemzaden
    130 gr
    1
    39
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €43,34