Recept zoekresultatenEendenborstfilet met rodevruchtensaus
Recept zoekresultatenEendenborstfilet met rodevruchtensaus
Delhaize logo
  • Eendenborstfilet met rodevruchtensaus
    Nutri-Score A

Eendenborstfilet met rodevruchtensaus

door Whoogys
Eendenborstfilet met rodevruchtensausA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 eendenborsten
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 g rucola
  • 12 frambozen
  • 10 braambessen
  • 8 aardbeien
  • 800 g krielaardappelen
  • 5 cl xeresazijn
  • 5 el olijfolie
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 1/2 gevogeltebouillonblokje
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 2 eendenborsten
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 g rucola
  • 12 frambozen
  • 10 braambessen
  • 8 aardbeien
  • 800 g krielaardappelen
  • 5 cl xeresazijn
  • 5 el olijfolie
  • 4 el Provençaalse kruiden
  • 1/2 gevogeltebouillonblokje
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes over. Voeg de geplette teentjes knoflook toe, zout, 2 el olijfolie en de Provençaalse kruiden. Schuif 30 min. in de oven en meng intussen af en toe.
  2. 2
    Verwijder het teveel aan vet rondom de eendenborsten. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vet. Leg de eendenborsten, met de vetkant naar onder, in een koude braadpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Bak ze gedurende 3 à 4 min., draai ze om en bak ze nog 2 min. Leg de eendenborsten op de bakplaat van de krieltjes en schuif ze nog 5 min. mee in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze onder een stuk aluminiumfolie rusten.
  3. 3
    Houd enkele rode vruchten apart voor de afwerking en snijd de rest fijn. Doe ze in dezelfde braadpan (giet eerst het overtollige vet weg), fruit 1 min. en blus met 4 cl Xérèsazijn. Voeg 1 dl water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat tot een stroperige textuur inkoken.
  4. 4
    Meng de rest van de rode vruchten met de rucola, 3 el olijfolie, 1 cl Xérèsazijn, zout, peper en Espelettepeper, naar eigen smaak.
  5. 5
    Snijd de eendenborsten in dikke sneetjes en serveer met de saus, de krieltjes en de salade.
  6. 6
    Tip: Het geheim van de chefs voor perfect gebakken eendenborst? Haal het vlees 1 u op voorhand uit de koelkast!
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes over. Voeg de geplette teentjes knoflook toe, zout, 2 el olijfolie en de Provençaalse kruiden. Schuif 30 min. in de oven en meng intussen af en toe.
  2. 2
    Verwijder het teveel aan vet rondom de eendenborsten. Maak met een scherp mesje inkepingen in het vet. Leg de eendenborsten, met de vetkant naar onder, in een koude braadpan en verwarm ze op een matig vuurtje. Bak ze gedurende 3 à 4 min., draai ze om en bak ze nog 2 min. Leg de eendenborsten op de bakplaat van de krieltjes en schuif ze nog 5 min. mee in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze onder een stuk aluminiumfolie rusten.
  3. 3
    Houd enkele rode vruchten apart voor de afwerking en snijd de rest fijn. Doe ze in dezelfde braadpan (giet eerst het overtollige vet weg), fruit 1 min. en blus met 4 cl Xérèsazijn. Voeg 1 dl water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje. Laat tot een stroperige textuur inkoken.
  4. 4
    Meng de rest van de rode vruchten met de rucola, 3 el olijfolie, 1 cl Xérèsazijn, zout, peper en Espelettepeper, naar eigen smaak.
  5. 5
    Snijd de eendenborsten in dikke sneetjes en serveer met de saus, de krieltjes en de salade.
  6. 6
    Tip: Het geheim van de chefs voor perfect gebakken eendenborst? Haal het vlees 1 u op voorhand uit de koelkast!

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 89 kcal - Vetten : 3,9 g - Koolhydraten : 8,3 g - Vezels : 4,6 g - Eiwitten : 2,2 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Piment d'espelette

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Borst| Eend
    2 × +/- 375 gr
    +/-€
    12
    37
  • Delhaize Jonge sla | Rucola | Maxi P
    2 × 175 gr
    2
    29
  • Delhaize Frambozen | Bio
    100 gr
    Bio
      3
      99
    • Delhaize Braambes | Bio
      100 gr
      Bio
        3
        39
      • Delhaize Aardbei
        400 gr
        3
        99
      • Delhaize Minikrieltjes BBQ
        2 × 700 gr
        2
        19
      • Taste of Inspirations Azijn | Xérès
        25 cl
        1
        89
      • Santa Maria Kruiden | Fijne kruiden
        13 gr
        -10% voor 3
        3
        09
      • Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
        22 cl
        3
        99
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Look | Netje | Bio
        100 gr
        Bio
          1
          29
        • Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
          5
          39
        • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
          35 gr
          -10% voor 3
          4
          29
        • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
          140 gr
          -10% voor 3
          6
          35

        Totaal:

        +/-€54,04