1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de krieltjes in 2, meng ze in een grote ovenschaal met de olijfolie, de tijm, peper en zout. Schuif ze 45 min. in de oven.
2
Schil de knolselder en de appelen. Snijd ze in blokjes, doe ze in een kookpot en giet er 2 dl water bij. Zet het deksel op de pan, breng zachtjes aan de kook en laat nog 20 min. pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat het vocht bijna volledig inkoken.
3
Rol het gehakt tot balletjes. Bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de boter. Zet het deksel op de pan en draai de balletjes af en toe om. Reken naargelang hun grootte ± 20 min. kooktijd.
4
Mix de moes naar eigen smaak min. of meer fijn. Serveer met de balletjes en de krieltjes. Geef er eventueel ook een klein gemengd slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de krieltjes in 2, meng ze in een grote ovenschaal met de olijfolie, de tijm, peper en zout. Schuif ze 45 min. in de oven.
2
Schil de knolselder en de appelen. Snijd ze in blokjes, doe ze in een kookpot en giet er 2 dl water bij. Zet het deksel op de pan, breng zachtjes aan de kook en laat nog 20 min. pruttelen. Haal het deksel van de pan en laat het vocht bijna volledig inkoken.
3
Rol het gehakt tot balletjes. Bak ze op een zacht vuurtje goudbruin, in een braadpan met de boter. Zet het deksel op de pan en draai de balletjes af en toe om. Reken naargelang hun grootte ± 20 min. kooktijd.
4
Mix de moes naar eigen smaak min. of meer fijn. Serveer met de balletjes en de krieltjes. Geef er eventueel ook een klein gemengd slaatje bij.