Recept zoekresultatenGemarineerde zalm met kruiden, tartaarsaus
Delhaize logo
  • Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsaus
    B
Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsausB

Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsaus

Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g zalmfilets zonder vel
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 250 g kerstomaten
  • 350 g trostomaten
  • 1 bussel lente-ui
  • 4 takjes tijm
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 10 g kervel (voor de marinade en de tartaar)
  • 4 takjes dragon (voor de marinade en de tartaar)
  • 8 takjes bladpeterselie (voor de marinade en de tartaar)
  • 10 g bieslook (voor de marinade en de tartaar)
  • 10 g dille (voor de marinade en de tartaar)
  • 1 biocitroen (voor de marinade en de tartaar)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de marinade en de tartaar)
  • 2 el kappertjes (voor de marinade en de tartaar)
  • 125 g mayonaise (voor de marinade en de tartaar)
  • 4 el olijfolie (voor de marinade en de tartaar)
  • peper en zout (voor de marinade en de tartaar)
  • 700 g zalmfilets zonder vel
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 250 g kerstomaten
  • 350 g trostomaten
  • 1 bussel lente-ui
  • 4 takjes tijm
  • 1 el rietsuiker
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 10 g kervel (voor de marinade en de tartaar)
  • 4 takjes dragon (voor de marinade en de tartaar)
  • 8 takjes bladpeterselie (voor de marinade en de tartaar)
  • 10 g bieslook (voor de marinade en de tartaar)
  • 10 g dille (voor de marinade en de tartaar)
  • 1 biocitroen (voor de marinade en de tartaar)

Begin met koken

: 40 min.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal, prik er wat gaatjes in en voeg de gehalveerde trostomaten toe. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout, suiker en tijm. Schuif de tomaten 20 min. in de oven.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, de dragon en de dille. Hak ze, samen met de bieslook en de kervel, in de hakmolen of met een mes fijn. Roer er de kappertjes onder. Houd de helft van dit mengsel apart en doe de rest in een kom. Voeg de olijfolie, slierten citroenzeste en het sap van de citroen toe.
3
Bedek 1 vierkant stuk aluminiumpapier per persoon telkens met een even groot stuk bakpapier. Snijd de zalm in porties en leg ze in het midden van de vierkantjes. Overgiet de vis met de kruidenmarinade, kruid met peper en zout. Verdeel er de grijze garnalen, de hele ingekorte lente-uitjes, de geroosterde tomaten en hun braadvocht over. Sluit de papilloten en bak ze 8 min. op de barbecue (of in de oven op 240°C).
4
Meng de rest van de gehakte kruiden met de yoghurt, de mayonaise, peper en zout. Serveer de saus bij de zalm. Geef er ook gepofte aardappelen bij en een slaatje van slaharten, radijzen en kervel.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal, prik er wat gaatjes in en voeg de gehalveerde trostomaten toe. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout, suiker en tijm. Schuif de tomaten 20 min. in de oven.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, de dragon en de dille. Hak ze, samen met de bieslook en de kervel, in de hakmolen of met een mes fijn. Roer er de kappertjes onder. Houd de helft van dit mengsel apart en doe de rest in een kom. Voeg de olijfolie, slierten citroenzeste en het sap van de citroen toe.
3
Bedek 1 vierkant stuk aluminiumpapier per persoon telkens met een even groot stuk bakpapier. Snijd de zalm in porties en leg ze in het midden van de vierkantjes. Overgiet de vis met de kruidenmarinade, kruid met peper en zout. Verdeel er de grijze garnalen, de hele ingekorte lente-uitjes, de geroosterde tomaten en hun braadvocht over. Sluit de papilloten en bak ze 8 min. op de barbecue (of in de oven op 240°C).
4
Meng de rest van de gehakte kruiden met de yoghurt, de mayonaise, peper en zout. Serveer de saus bij de zalm. Geef er ook gepofte aardappelen bij en een slaatje van slaharten, radijzen en kervel.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 218,7 kcal - Vetten: 17,9 g - Koolhydraten: 2,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 218,7 kcal - Vetten: 17,9 g - Koolhydraten: 2,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Barbecue
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalm | Natuur | Warmgerookt

Delhaize

Zalm | Natuur | Warmgerookt

3 × 250 gr

€26,37

Kerstomaten

Delhaize

Kerstomaten

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,39

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

170 gr

€1,85

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Mayonaise | Eieren | Squeeze

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren | Squeeze

45 cl

€3,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€49,03