OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenPastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalen
Recept zoekresultatenPastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalen
    B

Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalen

Pastinaakpuree, gepocheerd ei en grijze garnalenB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 8 el slaolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 3 pastinaken (± 500 g) (voor de puree)
  • 500 g bloemige aardappelen (voor de puree)
  • 20 g boter (voor de puree)
  • peper en zout (voor de puree)
  • 500 g gepelde grijze garnalen
  • 4 eieren
  • 8 el slaolie
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel bieslook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper
  • 3 pastinaken (± 500 g) (voor de puree)
  • 500 g bloemige aardappelen (voor de puree)
  • 20 g boter (voor de puree)
  • peper en zout (voor de puree)

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. kooktijd
1
Schil de pastinaken en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot, overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen. Giet de groenten af en doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de boter toe, plet met een pureestamper en breng verder op smaak.
2
Mix ¾ van de gehakte bieslook fijn met de slaolie en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote kookpot water tot net onder het kookpunt. Bekleed intussen 4 potjes met een groot stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje, maak bundeltjes met de vershoudfolie en dompel ze in het water. Pocheer de eieren naargelang hun grootte 3 à 4 min. Laat ze in ijskoud water schrikken en pak ze voorzichtig uit.
4
Serveer de hete puree met de garnalen en de eieren. Besprenkel met een scheutje bieslookolie en werk af met de rest van de gehakte bieslook (en eventueel met een beetje bladpeterselie).
1
Schil de pastinaken en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot, overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen. Giet de groenten af en doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de boter toe, plet met een pureestamper en breng verder op smaak.
2
Mix ¾ van de gehakte bieslook fijn met de slaolie en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote kookpot water tot net onder het kookpunt. Bekleed intussen 4 potjes met een groot stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje, maak bundeltjes met de vershoudfolie en dompel ze in het water. Pocheer de eieren naargelang hun grootte 3 à 4 min. Laat ze in ijskoud water schrikken en pak ze voorzichtig uit.
4
Serveer de hete puree met de garnalen en de eieren. Besprenkel met een scheutje bieslookolie en werk af met de rest van de gehakte bieslook (en eventueel met een beetje bladpeterselie).
Nutritionele informatie
B
Energie: 741 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gamba's | Gekookt | Bio
Delhaize Gamba's | Gekookt | Bio
2 × 300 gr
Bio
    6
    85
    Zonnebloemolie
    Vandemoortele Zonnebloemolie
    1 l
    3
    69
    Kruiden | Bieslook
    Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    2
    95
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    2
    95
    Pastinaak | Geschoond
    Delhaize Pastinaak | Geschoond
    300 gr
    2
    19
    Aardappel | Bloemig 1kg
    Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    4
    29

    Reeds in je keuken

    Eieren | Medium | Vrije uitloop
    Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    09
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    4
    29
    Boter | Zacht | Ardens
    Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
    250 gr
    3
    95
    Totaal:
    €32,56