• Gemarineerde groenten met mirin
    Nutri-Score A

Gemarineerde groenten met mirin

door Jeroen De Pauw
Gemarineerde groenten met mirinA
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 10 cl mirin
  • 1 spitskool
  • 3 wortelen
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 3 limoenen
  • 1 stengel citroengras
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 10 cl mirin
  • 1 spitskool
  • 3 wortelen
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 3 limoenen
  • 1 stengel citroengras
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 12 u marineertijd)
  1. 1
    Snijd de citroengrasstengel overlangs in 2. Pel het teentje knoflook en snijd het in 2. Hak de ontpitte rode peper. Doe al deze ingrediënten in een grote slakom, met het sap van de limoenen en de mirin.
  2. 2
    Snipper de spitskool. Snijd de wortelen met een dunschiller in fijne lange plakjes. Hak de koriander. Schep alles in de slakom, meng en laat 12 u in de koelkast rusten (meng indien mogelijk af en toe).
  3. 3
    Dien koel op, bij gerookte zalm, sashimi, rosbief ...
  1. 1
    Snijd de citroengrasstengel overlangs in 2. Pel het teentje knoflook en snijd het in 2. Hak de ontpitte rode peper. Doe al deze ingrediënten in een grote slakom, met het sap van de limoenen en de mirin.
  2. 2
    Snipper de spitskool. Snijd de wortelen met een dunschiller in fijne lange plakjes. Hak de koriander. Schep alles in de slakom, meng en laat 12 u in de koelkast rusten (meng indien mogelijk af en toe).
  3. 3
    Dien koel op, bij gerookte zalm, sashimi, rosbief ...
Per 100g: Energie: 50 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 1,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 50 kcal - Vetten: 0,3 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 1,6 g
Aziatisch
Vegan
Less waste
Winter
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Saitaku Mirin seasoning
    150 gr
  • Delhaize Witte kool
    1 st
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
  • Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€15,31