Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenGelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uien
Delhaize logo
  • Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uien
    A

Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uien

Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uienA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g biotofu
  • 2 aubergines
  • 350 g uien
  • 250 g basmatirijst
  • 250 g natuuryoghurt
  • 1 el honing
  • 5 cl mirin
  • 5 cl sojasaus
  • 10 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes munt
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el curry ‘Madras’ Market Fresh
  • peper
  • 500 g biotofu
  • 2 aubergines
  • 350 g uien
  • 250 g basmatirijst
  • 250 g natuuryoghurt
  • 1 el honing
  • 5 cl mirin
  • 5 cl sojasaus
  • 10 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes munt
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Begin met koken

: 35 min. (+ 24 u. marineren)
1
Meng een dag op voorhand de sojasaus, de honing en de mirin in een schaal. Snijd de tofu in 4 dikke plakjes, leg ze in de marinade en bestrijk ze langs alle kanten. Dek de schaal af en zet in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min braden.
3
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
4
Snipper de uien fijn en fruit ze 10 min op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 4 el olijfolie. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, roer hem onder de uien en fruit alles samen.
5
Verwarm intussen 1 el olijfolie in een braadpan en leg er de tofuplakken in. Giet er de marinade bij en laat op een vrij hoog vuur inkoken. Draai de tofuplakken om zodat ze aan de 2 kanten karamelliseren.
6
Breng de rijst verder op smaak, haal de pan van het vuur en werk af met plukjes koriander, basilicum en munt.
7
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien heel warm op, met de yoghurtsaus.
1
Meng een dag op voorhand de sojasaus, de honing en de mirin in een schaal. Snijd de tofu in 4 dikke plakjes, leg ze in de marinade en bestrijk ze langs alle kanten. Dek de schaal af en zet in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min braden.
3
Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
4
Snipper de uien fijn en fruit ze 10 min op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 4 el olijfolie. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, roer hem onder de uien en fruit alles samen.
5
Verwarm intussen 1 el olijfolie in een braadpan en leg er de tofuplakken in. Giet er de marinade bij en laat op een vrij hoog vuur inkoken. Draai de tofuplakken om zodat ze aan de 2 kanten karamelliseren.
6
Breng de rijst verder op smaak, haal de pan van het vuur en werk af met plukjes koriander, basilicum en munt.
7
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien heel warm op, met de yoghurtsaus.
Nutritionele informatie
A
Energie: 752 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Vegan | Bio
550 gr
Bio
    2
    15
    Aubergine
    Delhaize Aubergine
    1 st
    1
    09
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    Bosto Rijst | Basmati | Kookbuiltje
    4 x 75 gr
    1
    55
    Yoghurt | Kefir | Eco | Bio
    Pur Natur Yoghurt | Kefir | Eco | Bio
    400 gr
    2de tegen -40%
    Bio
      2
      49
      Honing | Sicilie
      Meli Honing | Sicilie
      340 gr
      2de tegen -50%
      4
      99
      Mirin seasoning
      Saitaku Mirin seasoning
      150 gr
      3
      85
      Saus | Poke
      Kikkoman Saus | Poke
      25 cl
      1+1 gratis Online
      5
      99
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Tijm | Verpakt
      Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
      1
      49
      Koriander | Verpakt
      Delhaize Koriander | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Basilicum | Verpakt
      Delhaize Basilicum | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Munt | Verpakt
      Delhaize Munt | Verpakt
      20 gr
      1
      49
      Sesamzaad | Geroosterde
      Saitaku Sesamzaad | Geroosterde
      95 gr
      3
      85
      Kruiden | Kerrie | zacht
      Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
      37 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      64

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
      Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      50 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      49
      Totaal:
      €36,46