Recept zoekresultatenGehaktbrood met kriekjes en puree
Delhaize logo
  • Gehaktbrood met kriekjes en puree
    A

Gehaktbrood met kriekjes en puree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gehaktbrood met kriekjes en pureeA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 540 g noordkrieken op siroop
  • 900 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • peper
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 10 g gehakte peterselie
  • Maïzena express
  • 1200 g geschilde aardappelen
  • 2 dl halfvolle melk
  • 40 g boter
  • nootmuskaat

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • F1991050200146100000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    1,38 €/kg
    €0,55
    S2012041300043030000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + baktijd 50 min

    1. Kook de krieken op en bind ze met Maïzena express.
    2. Doe het gehakt in een kom en meng met de gehakte ui, het ei, het paneermeel, gehakte peterselie en peper en zout. Meng alles goed door elkaar en maak er een vleesbrood van.
    3. Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Draai ze door een roerzeef en giet er de melk en de boter bij. Meng tot een smeuïge puree en kruid goed met peper en zout en nootmuskaat.
    4. Schik het vleesbrood in een ovenschaal en bak af in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 45 min. Prik in het gehaktbrood om te verifiëren of het gaar is. Komt er een heldere (dus niet roze) jus uit, dan is je gehaktbrood klaar.

    Kooktip

    Wees voorzichtig als je kalfsgehakt kruidt. Uitgesproken aroma’s, zoals knoflook of rozemarijn, kunnen de fijne smaak van het gehakt overheersen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 668,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gehaktbrood met kriekjes en puree
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • F1991050200146100000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    1,38 €/kg
    €0,55
    S2012041300043030000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000