Recept zoekresultatenGehaktbrood met kriekjes en puree
Delhaize logo
  • Gehaktbrood met kriekjes en puree
    A
Gehaktbrood met kriekjes en pureeA

Gehaktbrood met kriekjes en puree

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 540 g noordkrieken op siroop
  • 900 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 10 g gehakte peterselie
  • Maïzena express
  • 1200 g aardappelen
  • 2 dl halfvolle melk
  • 40 g boter
  • nootmuskaat
  • 540 g noordkrieken op siroop
  • 900 g kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 1 ei
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 10 g gehakte peterselie
  • Maïzena express
  • 1200 g aardappelen
  • 2 dl halfvolle melk
  • 40 g boter
  • nootmuskaat

Begin met koken

: 25 min + baktijd 50 min
1
Kook de krieken op en bind ze met de Maïzena express.
2
Doe het gehakt in een kom en meng met de gehakte ui, het ei, het paneermeel, gehakte peterselie en peper en zout. Meng alles goed door elkaar en maak er een vleesbrood van.
3
Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Draai ze door een roerzeef en giet er de melk en de boter bij. Meng tot een smeuïge puree en kruid goed met peper en zout en nootmuskaat.
4
Schik het vleesbrood in een ovenschaal en bak af in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 45 min. Prik in het gehaktbrood om te verifiëren of het gaar is. Komt er een heldere (dus niet roze) jus uit, dan is je gehaktbrood klaar.
1
Kook de krieken op en bind ze met de Maïzena express.
2
Doe het gehakt in een kom en meng met de gehakte ui, het ei, het paneermeel, gehakte peterselie en peper en zout. Meng alles goed door elkaar en maak er een vleesbrood van.
3
Schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water. Draai ze door een roerzeef en giet er de melk en de boter bij. Meng tot een smeuïge puree en kruid goed met peper en zout en nootmuskaat.
4
Schik het vleesbrood in een ovenschaal en bak af in de oven op 180 graden gedurende ongeveer 45 min. Prik in het gehaktbrood om te verifiëren of het gaar is. Komt er een heldere (dus niet roze) jus uit, dan is je gehaktbrood klaar.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 668,34
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 589; energie (kCal): 141; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 4,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 668,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Fruitvulling kersen

Aarts

Fruitvulling kersen

560 gr

€3,25

Gehakt | Varken | Rund

Delhaize

Gehakt | Varken | Rund

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

2 × 1 kg

€5,58

Melk | Halfvolle

Inza

Melk | Halfvolle

1 l

€2,15

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€29,81