Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenBurgers met kaas en witloofstoemp
Delhaize logo
  • Burgers met kaas en witloofstoemp

Burgers met kaas en witloofstoemp

Burgers met kaas en witloofstoemp
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g niet gekruid gemengd varkens-en kalfsgehakt
  • 40 g boter
  • 80 g gemalen kaas Pasta mix
  • 650 g witloof
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • pickles
  • zout
  • 600 g niet gekruid gemengd varkens-en kalfsgehakt
  • 40 g boter
  • 80 g gemalen kaas Pasta mix
  • 650 g witloof
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • pickles
  • zout

Begin met koken

: 35 min
1
Kook de in stukken gesneden aardappelen 20 min in gezouten kokend water.
2
Snijd intussen het witloof in reepjes. Laat de helft van de boter smelten in een grote sauteuse en stoof er de witloofreepjes in aan. Dek af en laat 15 min stoven op heel zacht vuur.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, de gemalen kaas, het paneermeel, peper en zout. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Verdeel in 8 porties en maak er burgers van. Verwarm de olie en de rest van de boter in een grote braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
5
Giet de gare aardappelen af. Doe het witloof (ook het stoofvocht) bij de aardappelen in de kookpot. Voeg ook de room toe en kruid met peper en zout. Prak met de pureestamper tot een homogene stoemp.
6
Serveer de burgers met de stoemp en pickles.
1
Kook de in stukken gesneden aardappelen 20 min in gezouten kokend water.
2
Snijd intussen het witloof in reepjes. Laat de helft van de boter smelten in een grote sauteuse en stoof er de witloofreepjes in aan. Dek af en laat 15 min stoven op heel zacht vuur.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, de gemalen kaas, het paneermeel, peper en zout. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Verdeel in 8 porties en maak er burgers van. Verwarm de olie en de rest van de boter in een grote braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
5
Giet de gare aardappelen af. Doe het witloof (ook het stoofvocht) bij de aardappelen in de kookpot. Voeg ook de room toe en kruid met peper en zout. Prak met de pureestamper tot een homogene stoemp.
6
Serveer de burgers met de stoemp en pickles.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vaderdag
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

augurk

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
88
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
3
49
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
2de tegen -50%
4
69
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€30,18