Recept zoekresultatenBurgers met kaas en witloofstoemp
Delhaize logo
  • Burgers met kaas en witloofstoemp

Burgers met kaas en witloofstoemp

Burgers met kaas en witloofstoemp
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g niet gekruid gemengd varkens-en kalfsgehakt
  • 40 g boter
  • 80 g gemalen kaas Pasta mix
  • 650 g witloof
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • pickles
  • zout
  • 600 g niet gekruid gemengd varkens-en kalfsgehakt
  • 40 g boter
  • 80 g gemalen kaas Pasta mix
  • 650 g witloof
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 10 cl lichte verse room
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • pickles
  • zout

Begin met koken

: 35 min
1
Kook de in stukken gesneden aardappelen 20 min in gezouten kokend water.
2
Snijd intussen het witloof in reepjes. Laat de helft van de boter smelten in een grote sauteuse en stoof er de witloofreepjes in aan. Dek af en laat 15 min stoven op heel zacht vuur.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, de gemalen kaas, het paneermeel, peper en zout. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Verdeel in 8 porties en maak er burgers van. Verwarm de olie en de rest van de boter in een grote braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
5
Giet de gare aardappelen af. Doe het witloof (ook het stoofvocht) bij de aardappelen in de kookpot. Voeg ook de room toe en kruid met peper en zout. Prak met de pureestamper tot een homogene stoemp.
6
Serveer de burgers met de stoemp en pickles.
1
Kook de in stukken gesneden aardappelen 20 min in gezouten kokend water.
2
Snijd intussen het witloof in reepjes. Laat de helft van de boter smelten in een grote sauteuse en stoof er de witloofreepjes in aan. Dek af en laat 15 min stoven op heel zacht vuur.
3
Doe het gehakt in een grote kom, voeg het ei toe, de gemalen kaas, het paneermeel, peper en zout. Meng met de handen tot een homogene bereiding. Breng op smaak met peper en zout en voeg een beetje paneermeel toe indien de bereiding niet stevig genoeg is.
4
Verdeel in 8 porties en maak er burgers van. Verwarm de olie en de rest van de boter in een grote braadpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin op zacht vuur.
5
Giet de gare aardappelen af. Doe het witloof (ook het stoofvocht) bij de aardappelen in de kookpot. Voeg ook de room toe en kruid met peper en zout. Prak met de pureestamper tot een homogene stoemp.
6
Serveer de burgers met de stoemp en pickles.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Vaderdag
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalf | Zonder kruiden
Delhaize Gehakt | Varken | Kalf | Zonder kruiden
300 gr
3
39
Gruyère | Geraspt
Delhaize Gruyère | Geraspt
150 gr
4
75
Witloof | Gastronomisch
Delhaize Witloof | Gastronomisch
175 gr
2
69
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Augurken
Devos & Lemmens Augurken
195 gr
10 zegels voor 4
2
15

Reeds in je keuken

Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Zout | Keuken
365 Zout | Keuken
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€19,42