Recept zoekresultatenGegrilde varkenskotelet met kruiden
Recept zoekresultatenGegrilde varkenskotelet met kruiden
Delhaize logo
  • Gegrilde varkenskotelet met kruiden
    Nutri-Score B

Gegrilde varkenskotelet met kruiden

Gegrilde varkenskotelet met kruidenB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • 4 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 5 min. + 2 u. marineren
  1. 1
    Pers het sap van de citroen uit boven een schaal en voeg er de olie, de gepelde en in plakjes gesneden tenen look, de grof gehakte tijm en de rozemarijn aan toe. Meng alles goed door elkaar en leg er de varkenskoteletten in. Wrijf het vlees goed in met de marinade en dek de schotel af. Laat het geheel rusten in de koelkast gedurende minstens 2 uur.
  2. 2
    Haal de schaal met vlees minstens een half uur vooraf uit de koelkast. Haal de koteletten uit de marinade en verwijder zorgvuldig de look, tijm en rozemarijn. Verhit ondertussen een grillpan en bak het vlees 1 min aan elke kant op een hevig vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en gaar het vlees nog 3 minuten verder op een zacht vuur (of iets langer naar gelang de dikte van het vlees).
  3. 3
    Strooi er, net voor het opdienen, nog wat extra verse kruiden over. Dien op met gegrilde of geroosterde groenten, krieltjes of geprakte aardappelen met olijfolie.
  1. 1
    Pers het sap van de citroen uit boven een schaal en voeg er de olie, de gepelde en in plakjes gesneden tenen look, de grof gehakte tijm en de rozemarijn aan toe. Meng alles goed door elkaar en leg er de varkenskoteletten in. Wrijf het vlees goed in met de marinade en dek de schotel af. Laat het geheel rusten in de koelkast gedurende minstens 2 uur.
  2. 2
    Haal de schaal met vlees minstens een half uur vooraf uit de koelkast. Haal de koteletten uit de marinade en verwijder zorgvuldig de look, tijm en rozemarijn. Verhit ondertussen een grillpan en bak het vlees 1 min aan elke kant op een hevig vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en gaar het vlees nog 3 minuten verder op een zacht vuur (of iets langer naar gelang de dikte van het vlees).
  3. 3
    Strooi er, net voor het opdienen, nog wat extra verse kruiden over. Dien op met gegrilde of geroosterde groenten, krieltjes of geprakte aardappelen met olijfolie.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 0,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 18,5 g
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Iberiq Koteletten | Varken | Iberico
    2 × +/- 350 gr
    +/-€
    12
    07
  • Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
    • Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
    • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      -15%
      0
      59
      €0,69
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29

    Totaal:

    +/-€31,82