Recept zoekresultatenIn de oven gegaarde lamsbout met wintergroenten
Delhaize logo
  • In de oven gegaarde lamsbout met wintergroenten
    A
In de oven gegaarde lamsbout met wintergroentenA

In de oven gegaarde lamsbout met wintergroenten

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 lamsbout (± 1 kg)
  • 1 bussel rapen
  • 175 g fijnproeverswitloof
  • 4 sjalotten
  • 2 rode uien
  • 1 volledige knoflookbol
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g krieltjes
  • 50 g geklaarde boter ("Beurre des chefs" Carlsbourg)
  • peper
  • 1 lamsbout (± 1 kg)
  • 1 bussel rapen
  • 175 g fijnproeverswitloof
  • 4 sjalotten
  • 2 rode uien
  • 1 volledige knoflookbol
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g krieltjes
  • 50 g geklaarde boter ("Beurre des chefs" Carlsbourg)
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Smelt een beetje geklaarde boter in een braadpan en kleur de lamsbout aan elke kant aan. Kruid met peper en zout en schik hem in een grote ovenschaal. Laat de rest van de boter smelten in de pan van het vuur.
2
Snijd de stronken witloof overlangs in 2. Laat de schil aan de groenten en snijd de krieltjes en de sjalotten in 2, de rapen en de rode ui in kwarten. Schik ze in de ovenschaal rond de lamsbout, voeg er ook de bol look die je horizontaal in 2 snijd bij. Kruid met peper en zout, tijm en rozemarijn. Overgiet met de gesmolten boter en gaar ongeveer 30 min. (15 min/500 g) in de oven, lepel regelmatig braadjus over het vlees.
3
Haal de lamsbout uit de schaal, keer hem om op een plank en dek hem af met aluminiumfolie. Laat hem zo 5 minuten rusten en snijd dan het vlees in plakken evenwijdig aan het been en serveer deze met de groenten.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Smelt een beetje geklaarde boter in een braadpan en kleur de lamsbout aan elke kant aan. Kruid met peper en zout en schik hem in een grote ovenschaal. Laat de rest van de boter smelten in de pan van het vuur.
2
Snijd de stronken witloof overlangs in 2. Laat de schil aan de groenten en snijd de krieltjes en de sjalotten in 2, de rapen en de rode ui in kwarten. Schik ze in de ovenschaal rond de lamsbout, voeg er ook de bol look die je horizontaal in 2 snijd bij. Kruid met peper en zout, tijm en rozemarijn. Overgiet met de gesmolten boter en gaar ongeveer 30 min. (15 min/500 g) in de oven, lepel regelmatig braadjus over het vlees.
3
Haal de lamsbout uit de schaal, keer hem om op een plank en dek hem af met aluminiumfolie. Laat hem zo 5 minuten rusten en snijd dan het vlees in plakken evenwijdig aan het been en serveer deze met de groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 111 kcal - Vetten: 3,9 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 9,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 111 kcal - Vetten: 3,9 g - Koolhydraten: 8,9 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 9,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Pasen,Eindejaar
Lente,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

Delhaize

Bout | Lam | Been | Snede | Celtic

+/- 250 gr

+/-€5,87

Witloof | Gastronomisch

Delhaize

Witloof | Gastronomisch

175 gr

€2,69

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Minikrieltjes | Bistro

Delhaize

Minikrieltjes | Bistro

425 gr

€1,25

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€20,71