Recept zoekresultatenGegrilde schelvis met spinazie en amandelen
Delhaize logo
  • Gegrilde schelvis met spinazie en amandelen
    A
Gegrilde schelvis met spinazie en amandelenA

Gegrilde schelvis met spinazie en amandelen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g schelvisfilet
  • 450 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 takjes tijm
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 700 g schelvisfilet
  • 450 g verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 2 takjes tijm
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Pel en snipper de look en de sjalot fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper hem fijn.
2
Kleur de amandelschilfers in een anti kleefpan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Schud ze regelmatig op.
3
Verhit de grilpan en sprenkel wat olijfolie over de vis. Gril de vis 2 min. aan elke kant en kruid met peper en zout en rits er de tijm over.
4
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de look aan op een zacht vuur. Voeg er de spinazie aan toe en laat deze smelten, kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de amandelschilfers onder en serveer de spinazie op een warm bord met de gegrilde schelvis en een partje limoen.
1
Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Pel en snipper de look en de sjalot fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper hem fijn.
2
Kleur de amandelschilfers in een anti kleefpan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Schud ze regelmatig op.
3
Verhit de grilpan en sprenkel wat olijfolie over de vis. Gril de vis 2 min. aan elke kant en kruid met peper en zout en rits er de tijm over.
4
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de look aan op een zacht vuur. Voeg er de spinazie aan toe en laat deze smelten, kruid goed af met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de amandelschilfers onder en serveer de spinazie op een warm bord met de gegrilde schelvis en een partje limoen.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 84 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 10,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 84 kcal - Vetten: 3,8 g - Koolhydraten: 1,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 10,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Schelvishaasje

Delhaize

Schelvishaasje

3 × +/- 243 gr

+/-€23,70

Spinazie

Delhaize

Spinazie

450 gr

€2,19

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€40,80