Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenRisotto met spinazie, ricotta, kerstomaten uit de oven en hamchips
Delhaize logo
  • Risotto met spinazie, ricotta, kerstomaten uit de oven en hamchips
    C

Risotto met spinazie, ricotta, kerstomaten uit de oven en hamchips

door Gema Gomez
Risotto met spinazie, ricotta, kerstomaten uit de oven en hamchipsC
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 90 g Parmaham
  • 250 g kerstomaten
  • 2 sjalotten
  • 500 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 320 g arboriorijst
  • 200 g ricotta
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • 1/2 kl fijne suiker
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 90 g Parmaham
  • 250 g kerstomaten
  • 2 sjalotten
  • 500 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 320 g arboriorijst
  • 200 g ricotta
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 2 gevogeltebouillonblokjes
  • 1/2 kl fijne suiker
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Laat de spinazie ontdooien en verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een schaal, prik ze in en meng ze met 1 el olijfolie en de suiker. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de licht verfrommelde sneetjes ham over. Schuif alles in de oven: reken ± 8 min. om de ham krokant te bakken en 20 min. om de tomaten te roosteren.
2
Fruit de fijngehakte sjalotjes in een kleine stoofpan met 3 el olijfolie. Voeg na 3 min. de rijst toe en meng 1 min. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min. sudderen en giet er 8,5 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Pers zoveel mogelijk water uit de spinazie en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de ricotta toe en warm zachtjes op tot een homogeen mengsel.
4
Haal de risotto van het vuur, voeg het spinazie- ricottamengsel toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (voeg indien nodig een beetje warm water toe). Dien meteen op, met de tomaten, de ham in grote stukken en eventueel pijnboompitten.
1
Laat de spinazie ontdooien en verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kerstomaten in een schaal, prik ze in en meng ze met 1 el olijfolie en de suiker. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de licht verfrommelde sneetjes ham over. Schuif alles in de oven: reken ± 8 min. om de ham krokant te bakken en 20 min. om de tomaten te roosteren.
2
Fruit de fijngehakte sjalotjes in een kleine stoofpan met 3 el olijfolie. Voeg na 3 min. de rijst toe en meng 1 min. Overgiet met de witte wijn, laat 1 min. sudderen en giet er 8,5 dl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook, zet het deksel halfopen op de pan en laat 18 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Pers zoveel mogelijk water uit de spinazie en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met 3 el olijfolie. Voeg de ricotta toe en warm zachtjes op tot een homogeen mengsel.
4
Haal de risotto van het vuur, voeg het spinazie- ricottamengsel toe, zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak (voeg indien nodig een beetje warm water toe). Dien meteen op, met de tomaten, de ham in grote stukken en eventueel pijnboompitten.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 17.6 g - Vezels: 1.4 g - Eiwitten: 5.2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 168 kcal - Vetten: 7.4 g - Koolhydraten: 17.6 g - Vezels: 1.4 g - Eiwitten: 5.2 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Kerstomaten
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Ricotta | Classico
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Parma ham 90g
Delhaize Parma ham 90g
90 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
25
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Spinazie | Room | Bokaal
Hak Spinazie | Room | Bokaal
2 × 345 gr
1+1 gratis
4
09
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
50 cl
2de tegen -40%
34
99
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45

Reeds in je keuken

Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Kruiden | Zeezout
Delhaize Kruiden | Zeezout
95 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€51,25