1
Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de zeste van de citroenen fijn en pers ze. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, 1 dl olijfolie, de salieblaadjes, peper en zout. Mix fijn, voeg het brood in blokjes toe en mix opnieuw tot een soort deeg. Roer er de fijngehakte peterselie onder.
3
Smeer de lamskroontjes in met olijfolie, kruid ze met peper, met zout en gril ze 3 min. per kant op de barbecue. Schuif de gloeiende houtskolen naar 1 kant en leg het vlees boven het lege deel van de barbecue, zodat het met indirecte warmte bakt. Bedek de lamskroontjes royaal met persillade, sluit het deksel van de barbecue en laat nog ± 15 min. bakken, naargelang de warmte van de houtskolen.
4
Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat het 3 min. rusten, snijd het en serveer het met bijgerechten naar keuze.
1
Haal het vlees 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Rasp de zeste van de citroenen fijn en pers ze. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, 1 dl olijfolie, de salieblaadjes, peper en zout. Mix fijn, voeg het brood in blokjes toe en mix opnieuw tot een soort deeg. Roer er de fijngehakte peterselie onder.
3
Smeer de lamskroontjes in met olijfolie, kruid ze met peper, met zout en gril ze 3 min. per kant op de barbecue. Schuif de gloeiende houtskolen naar 1 kant en leg het vlees boven het lege deel van de barbecue, zodat het met indirecte warmte bakt. Bedek de lamskroontjes royaal met persillade, sluit het deksel van de barbecue en laat nog ± 15 min. bakken, naargelang de warmte van de houtskolen.
4
Bedek het vlees met aluminiumfolie, laat het 3 min. rusten, snijd het en serveer het met bijgerechten naar keuze.