Recept zoekresultatenGegrilde scampi, tagliatelle met mascarpone en citroen
Delhaize logo
  • Gegrilde scampi, tagliatelle met mascarpone en citroen
    C
Gegrilde scampi, tagliatelle met mascarpone en citroenC

Gegrilde scampi, tagliatelle met mascarpone en citroen

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 425 g bevroren garnaalstaarten
  • 100 g rucola
  • 3 citroenen
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g mascarpone
  • 50 g geraspte parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 425 g bevroren garnaalstaarten
  • 100 g rucola
  • 3 citroenen
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g mascarpone
  • 50 g geraspte parmigiano
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Kook de pasta ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
2
Pel intussen de ontdooide garnalen maar laat er het laatste stukje staart aan. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie. Kruid met een klein snufje zout en met peper. Haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn en houd ze warm. Snijd 1 citroen in schijfjes, bak ze in dezelfde pan goudbruin en schep ze op een bord.
3
Giet de witte wijn in de sauteerpan. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en roer alle aanbaksels goed los. Voeg de mascarpone toe, het sap van 2 citroenen, 2 el kookwater van de pasta en de parmigiano. Meng met een klopper en laat tot een homogene saus pruttelen. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe en breng verder op smaak.
4
Serveer de pasta met de garnalen, de gegrilde citroenschijfjes en rucola.
1
Kook de pasta ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
2
Pel intussen de ontdooide garnalen maar laat er het laatste stukje staart aan. Fruit ze op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie. Kruid met een klein snufje zout en met peper. Haal de garnalen met een schuimspaan uit de pan zodra ze mooi gekleurd zijn en houd ze warm. Snijd 1 citroen in schijfjes, bak ze in dezelfde pan goudbruin en schep ze op een bord.
3
Giet de witte wijn in de sauteerpan. Laat op een vrij hoog vuur voor de helft inkoken en roer alle aanbaksels goed los. Voeg de mascarpone toe, het sap van 2 citroenen, 2 el kookwater van de pasta en de parmigiano. Meng met een klopper en laat tot een homogene saus pruttelen. Voeg de uitgelekte tagliatelle toe en breng verder op smaak.
4
Serveer de pasta met de garnalen, de gegrilde citroenschijfjes en rucola.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 160 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 13,8 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 160 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 13,8 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 7 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cocktail garnaalstaarten 51/60

Delhaize

Cocktail garnaalstaarten 51/60

450 gr

€13,99

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pasta | Tagliatelli | Al dente

Soubry

Pasta | Tagliatelli | Al dente

2 × 375 gr

€3,18

Mascarpone

Delhaize

Mascarpone

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€29,08