Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango
Delhaize logo
  • Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango
    B
Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mangoB

Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango

Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 levende kreeften van 450 g/stuk (of 2 kreeften van 800 g/stuk)
  • 1 mango
  • ijsblokje
  • 100 g boter
  • 30 g gemengde verse kruiden: basilicum, rucola, peterselie, koriander …
  • Espelettepeper
  • 100 g grof zeezout
  • 1/2 mango (voor de saus)
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 3 sjalot (voor de saus)
  • 2 dl witte wijn (voor de saus)
  • 1,9 dl schaaldierenfond (voor de saus)
  • 1,9 dl kalfsfond (voor de saus)
  • 1 el tomatenconcentraat (voor de saus)
  • 2 el olijfolie (voor de saus)
  • 50 g boter (voor de saus)
  • 6 takjes tijm (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 1/2 kl espelettepeper (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 4 levende kreeften van 450 g/stuk (of 2 kreeften van 800 g/stuk)
  • 1 mango
  • ijsblokje
  • 100 g boter
  • 30 g gemengde verse kruiden: basilicum, rucola, peterselie, koriander …
  • Espelettepeper
  • 100 g grof zeezout
  • 1/2 mango (voor de saus)
  • 1/2 citroen (voor de saus)
  • 3 sjalot (voor de saus)
  • 2 dl witte wijn (voor de saus)
  • 1,9 dl schaaldierenfond (voor de saus)
  • 1,9 dl kalfsfond (voor de saus)
  • 1 el tomatenconcentraat (voor de saus)
  • 2 el olijfolie (voor de saus)

Begin met koken

: 45 min.
1
Maak de saus: mix het vruchtvlees van de halve mango met het sap van de citroen en de espelettepeper. Hak de sjalotten grof en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de olijfolie, het gehalveerde gepelde teentje knoflook en de tijm. Giet er de witte wijn bij, laat op een hoog vuur bijna volledig inkoken en voeg de 2 fonds toe. Laat op een matig vuurtje met 2⁄3 inkoken en giet dan door een puntzeef. Voeg het tomatenconcentraat en de gemixte mango toe. Breng verder op smaak.
2
Breng intussen 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 1 kreeft in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken 1 min. kooktijd per 100 g. Giet af en laat de kreeft meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften één voor één op dezelfde manier.
3
Verwarm de oven voor op grillstand. Meng de malse boter met de fijngehakte kruiden, espelettepeper en zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de kreeften in 2 en leg ze op de ovenplaat. Verdeel er de kruidenboter over en bak 7 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!).
4
Snijd de mango in kleine blokjes. Warm de saus op, haal de pan van het vuur en voeg de koude boter in kleine stukjes toe. Klop tot een homogene saus op.
5
Serveer de kreeften met de saus en de mangoblokjes. Werk af met wat verse kruiden naar keuze.
1
Maak de saus: mix het vruchtvlees van de halve mango met het sap van de citroen en de espelettepeper. Hak de sjalotten grof en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de olijfolie, het gehalveerde gepelde teentje knoflook en de tijm. Giet er de witte wijn bij, laat op een hoog vuur bijna volledig inkoken en voeg de 2 fonds toe. Laat op een matig vuurtje met 2⁄3 inkoken en giet dan door een puntzeef. Voeg het tomatenconcentraat en de gemixte mango toe. Breng verder op smaak.
2
Breng intussen 3 l water met het zeezout aan de kook in een heel grote kookpot. Dompel er 1 kreeft in, met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng opnieuw aan de kook en reken 1 min. kooktijd per 100 g. Giet af en laat de kreeft meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook de andere kreeften één voor één op dezelfde manier.
3
Verwarm de oven voor op grillstand. Meng de malse boter met de fijngehakte kruiden, espelettepeper en zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, snijd de kreeften in 2 en leg ze op de ovenplaat. Verdeel er de kruidenboter over en bak 7 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!).
4
Snijd de mango in kleine blokjes. Warm de saus op, haal de pan van het vuur en voeg de koude boter in kleine stukjes toe. Klop tot een homogene saus op.
5
Serveer de kreeften met de saus en de mangoblokjes. Werk af met wat verse kruiden naar keuze.
Nutritionele informatie
B
Energie: 625 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte kreeft 400-600g

Delhaize

Gekookte kreeft 400-600g

+/- 500 gr

+/-€31,50

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

2 × 130 gr

€5,98

Albert Ménès

Kruiden | Provencaalse kruiden

35 gr

€4,49

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Zout | Grof | Molen

Jozo

Zout | Grof | Molen

2 × 90 gr

€7,58

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,35

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
+/-€78,68