Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango


Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 4 levende kreeften van 450 g/stuk (of 2 kreeften van 800 g/stuk)
- 1 mango
- ijsblokje
- 100 g boter
- 30 g gemengde verse kruiden: basilicum, rucola, peterselie, koriander …
- Espelettepeper
- 100 g grof zeezout
- 1/2 mango (voor de saus)
- 1/2 citroen (voor de saus)
- 3 sjalot (voor de saus)
- 2 dl witte wijn (voor de saus)
- 1,9 dl schaaldierenfond (voor de saus)
- 1,9 dl kalfsfond (voor de saus)
- 1 el tomatenconcentraat (voor de saus)
- 2 el olijfolie (voor de saus)
- 50 g boter (voor de saus)
- 6 takjes tijm (voor de saus)
- 1 teentje knoflook (voor de saus)
- 1/2 kl espelettepeper (voor de saus)
- peper en zout (voor het sausje)
- 4 levende kreeften van 450 g/stuk (of 2 kreeften van 800 g/stuk)
- 1 mango
- ijsblokje
- 100 g boter
- 30 g gemengde verse kruiden: basilicum, rucola, peterselie, koriander …
- Espelettepeper
- 100 g grof zeezout
- 1/2 mango (voor de saus)
- 1/2 citroen (voor de saus)
- 3 sjalot (voor de saus)
- 2 dl witte wijn (voor de saus)
- 1,9 dl schaaldierenfond (voor de saus)
- 1,9 dl kalfsfond (voor de saus)
- 1 el tomatenconcentraat (voor de saus)
- 2 el olijfolie (voor de saus)