Gebraden kalkoen met wortelgroenten en gedroogde abrikozen


Makkelijk
> 60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 kalkoen van 4 kg
- 300 g gerookte spekblokjes
- 250 g grote aardperen
- 2 bussels wortelen (24 stuks)
- 1 sinaasappel
- 2 kleine appels
- 300 g gedroogde abrikozen
- 100 g gepelde pistachenoten
- 500 g Ratte-aardappelen
- 300 g boter
- 6 brins takjes verse tijm
- 6 takjes rozemarijn
- peper
- 8 sjalotten (voor de saus)
- 2 citroenen (voor de saus)
- 2 el bruine cassonade (voor de saus)
- 1 dl rode wijn (voor de saus)
- 2 el zachte mosterd (voor de saus)
- 6 dl gevogeltefond (voor de saus)
- 2 el wijnazijn (voor de saus)
- 100 g boter (voor de saus)
- 2 takjes tijm (voor de saus)
- peper en zout (voor het sausje)
- 1 kalkoen van 4 kg
- 300 g gerookte spekblokjes
- 250 g grote aardperen
- 2 bussels wortelen (24 stuks)
- 1 sinaasappel
- 2 kleine appels
- 300 g gedroogde abrikozen
- 100 g gepelde pistachenoten
- 500 g Ratte-aardappelen
- 300 g boter
- 6 brins takjes verse tijm
- 6 takjes rozemarijn
- peper
- 8 sjalotten (voor de saus)
- 2 citroenen (voor de saus)