Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTongrolletjes in roomsaus
Delhaize logo
  • Tongrolletjes in roomsaus

Tongrolletjes in roomsaus

Tongrolletjes in roomsaus
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 12 zeetongfilets
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 60 g geklaarde boter
  • 1 takje tijm
  • peper
  • 1 grote sjalot (voor de saus)
  • 1 el olijfolie (voor de saus)
  • 1 dl witte wijn (voor de saus)
  • 17 cl visfumet (voor de saus)
  • 20 cl room (voor de saus)
  • 1 blaadje laurier (voor de saus)
  • 2 takjes tijm (voor de saus)
  • 12 zeetongfilets
  • 1 wortel
  • 1/2 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 60 g geklaarde boter
  • 1 takje tijm
  • peper
  • 1 grote sjalot (voor de saus)
  • 1 el olijfolie (voor de saus)
  • 1 dl witte wijn (voor de saus)
  • 17 cl visfumet (voor de saus)
  • 20 cl room (voor de saus)
  • 1 blaadje laurier (voor de saus)
  • 2 takjes tijm (voor de saus)

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de saus: pel en snijd de sjalot fijn. Stoof hem aan met de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de witte wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat deze mengeling een 5-tal minuten inkoken en voeg er dan de visfumet aan toe. Laat dit nogmaals 5 minuten doorkoken. Voeg nu de room toe en laat nog eens 5 minuten zacht koken tot een mooi gladde gebonden saus. Kruid het geheel af met peper en zout. Giet de saus daarna door een zeef en houd ze warm.
3
Schil de wortel en snij het in brunoise. Was de courgette, snijd ze met het vel aan in brunoise. Stoof de groentenbrunoise aan in de olijfolie en gaar ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg ze daarna toe aan de saus.
4
Leg de zeetongfilets open op een plank, met de velkant naar boven. Kruid ze met peper en zout. Rol de filets op vanaf de dikste kant. Zo eindig je met het staartstukje en blijven de rolletjes mooi dicht. Schik de tongrolletjes in een ovenschaal en leg op elk rolletje een nootje geklaarde boter. Gaar ze 15 minuten en overgiet ze regelmatig met de gesmolten boter.
5
Schik de tongrolletjes op een bord en napeer er de saus over.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de saus: pel en snijd de sjalot fijn. Stoof hem aan met de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de witte wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat deze mengeling een 5-tal minuten inkoken en voeg er dan de visfumet aan toe. Laat dit nogmaals 5 minuten doorkoken. Voeg nu de room toe en laat nog eens 5 minuten zacht koken tot een mooi gladde gebonden saus. Kruid het geheel af met peper en zout. Giet de saus daarna door een zeef en houd ze warm.
3
Schil de wortel en snij het in brunoise. Was de courgette, snijd ze met het vel aan in brunoise. Stoof de groentenbrunoise aan in de olijfolie en gaar ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg ze daarna toe aan de saus.
4
Leg de zeetongfilets open op een plank, met de velkant naar boven. Kruid ze met peper en zout. Rol de filets op vanaf de dikste kant. Zo eindig je met het staartstukje en blijven de rolletjes mooi dicht. Schik de tongrolletjes in een ovenschaal en leg op elk rolletje een nootje geklaarde boter. Gaar ze 15 minuten en overgiet ze regelmatig met de gesmolten boter.
5
Schik de tongrolletjes op een bord en napeer er de saus over.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tong | Noordzee
Delhaize Tong | Noordzee
+/- 170 gr
-20%
+/-€
6
94
€8,67
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Zachte boter
Aubel Zachte boter
500 gr
-20%
7
03
€8,79
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Montinho Sao Miguel Wit
Montinho Sao Miguel Montinho Sao Miguel Wit
75 cl
2+1 gratis
4
99
Visfumet
North Sea Chefs Visfumet
400 gr
3
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€0,00