1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de saus: pel en snijd de sjalot fijn. Stoof hem aan met de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de witte wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat deze mengeling een 5-tal minuten inkoken en voeg er dan de visfumet aan toe. Laat dit nogmaals 5 minuten doorkoken. Voeg nu de room toe en laat nog eens 5 minuten zacht koken tot een mooi gladde gebonden saus. Kruid het geheel af met peper en zout. Giet de saus daarna door een zeef en houd ze warm.
3
Schil de wortel en snij het in brunoise. Was de courgette, snijd ze met het vel aan in brunoise. Stoof de groentenbrunoise aan in de olijfolie en gaar ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg ze daarna toe aan de saus.
4
Leg de zeetongfilets open op een plank, met de velkant naar boven. Kruid ze met peper en zout. Rol de filets op vanaf de dikste kant. Zo eindig je met het staartstukje en blijven de rolletjes mooi dicht. Schik de tongrolletjes in een ovenschaal en leg op elk rolletje een nootje geklaarde boter. Gaar ze 15 minuten en overgiet ze regelmatig met de gesmolten boter.
5
Schik de tongrolletjes op een bord en napeer er de saus over.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de saus: pel en snijd de sjalot fijn. Stoof hem aan met de olijfolie in een steelpannetje. Voeg de witte wijn, de tijm en het laurierblaadje toe. Laat deze mengeling een 5-tal minuten inkoken en voeg er dan de visfumet aan toe. Laat dit nogmaals 5 minuten doorkoken. Voeg nu de room toe en laat nog eens 5 minuten zacht koken tot een mooi gladde gebonden saus. Kruid het geheel af met peper en zout. Giet de saus daarna door een zeef en houd ze warm.
3
Schil de wortel en snij het in brunoise. Was de courgette, snijd ze met het vel aan in brunoise. Stoof de groentenbrunoise aan in de olijfolie en gaar ze ongeveer 5 minuten op een matig vuur. Voeg ze daarna toe aan de saus.
4
Leg de zeetongfilets open op een plank, met de velkant naar boven. Kruid ze met peper en zout. Rol de filets op vanaf de dikste kant. Zo eindig je met het staartstukje en blijven de rolletjes mooi dicht. Schik de tongrolletjes in een ovenschaal en leg op elk rolletje een nootje geklaarde boter. Gaar ze 15 minuten en overgiet ze regelmatig met de gesmolten boter.
5
Schik de tongrolletjes op een bord en napeer er de saus over.