Productterugroeping:« Aardappelegratin met truffel van het merk Artagan »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde gemarineerde tofu met broccoli en cashewnoten
Delhaize logo
  • Gegrilde gemarineerde tofu met broccoli en cashewnoten
    C

Gegrilde gemarineerde tofu met broccoli en cashewnoten

door Jeroen De Pauw
Gegrilde gemarineerde tofu met broccoli en cashewnotenC
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 270 g tofu
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 50 g gegrilde cashewnoten
  • 2 el agavesiroop
  • 5 el sojasaus
  • 2 el fish sauce
  • 4 el mirin
  • 4 el Chinese wokolie
  • 270 g tofu
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 50 g gegrilde cashewnoten
  • 2 el agavesiroop
  • 5 el sojasaus
  • 2 el fish sauce
  • 4 el mirin
  • 4 el Chinese wokolie

Begin met koken

: 20 min. (+ 2 u marineertijd)
1
Hak het teentje knoflook, de ontpitte rode peper en de sjalot. Meng ze in een kleine schaal met de helft van de olie, de agavesiroop, de sojasaus, de mirin en de fish sauce. Leg er de tofuplakjes in, bestrijk ze langs alle kanten met marinade en laat 2 u in de koelkast rusten. Draai ze intussen af en toe.
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd hem in kleine blokjes. Kook alles 2 min. in kokend water, giet af en laat meteen in koud water schrikken.
3
Giet de rest van de olie in een wok en fruit er de goed uitgelekte tofuplakjes in, samen met de grofgehakte cashewnoten. Verwijder ze na 2 min. en fruit de goed uitgelekte broccoli gedurende 1 min. in dezelfde wok. Voeg de rest van de marinade toe en warm even op. Dien heel warm op en geef er basmatirijst bij.
1
Hak het teentje knoflook, de ontpitte rode peper en de sjalot. Meng ze in een kleine schaal met de helft van de olie, de agavesiroop, de sojasaus, de mirin en de fish sauce. Leg er de tofuplakjes in, bestrijk ze langs alle kanten met marinade en laat 2 u in de koelkast rusten. Draai ze intussen af en toe.
2
Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd hem in kleine blokjes. Kook alles 2 min. in kokend water, giet af en laat meteen in koud water schrikken.
3
Giet de rest van de olie in een wok en fruit er de goed uitgelekte tofuplakjes in, samen met de grofgehakte cashewnoten. Verwijder ze na 2 min. en fruit de goed uitgelekte broccoli gedurende 1 min. in dezelfde wok. Voeg de rest van de marinade toe en warm even op. Dien heel warm op en geef er basmatirijst bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 149 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 9,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 149 kcal - Vetten: 9,4 g - Koolhydraten: 9,2 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,5 g
Aziatisch
Lactose vrij
Less waste
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Nuoc mam saus
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Saitaku Mirin seasoning
150 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tofu | Curry | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Curry | Vegan | Bio
2 × 250 gr
Bio
    3
    79
    Broccoli | Bio
    Delhaize Broccoli | Bio
    1 st
    Bio
      2
      49
      Cashewnoten | Gezouten
      Delhaize Cashewnoten | Gezouten
      175 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      09
      Agave  | Siroop | Bio
      Delhaize Agave | Siroop | Bio
      345 gr
      Bio
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      85
      Saus | Soja
      Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
      4
      15
      Olie | Arachide
      Delhaize Olie | Arachide
      1 l
      • little-lione.external.82792960.svg
      3
      19
      Totaal:
      €22,35