Recept zoekresultatenAspergesoep met geroosterde noten
Delhaize logo
  • Aspergesoep met geroosterde noten
    B
Aspergesoep met geroosterde notenB

Aspergesoep met geroosterde noten

Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 bussel (van 500 g) witte asperges
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 35 g boter
  • 7,5 dl water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 50 g notenmengeling ‘Breakfast’
  • 1/4 bosje bieslook
  • 3,5 dl gezouten water
  • 4 kl olijfolie
  • 1 bussel (van 500 g) witte asperges
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 35 g boter
  • 7,5 dl water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 50 g notenmengeling ‘Breakfast’
  • 1/4 bosje bieslook
  • 3,5 dl gezouten water
  • 4 kl olijfolie

Begin met koken

: 45 min.
1
Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Hak de ui grof, samen met het preiwit en de aspergeschillen en -uiteinden.
2
Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met boter. Voeg water en groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
3
Laat de notenmengeling lichtjes in een braadpan grillen, zonder toevoeging van vetstof.
4
Hak het bieslook. Snijd de asperges in stukjes en doe ze in een steelpan met kokend gezouten water. Giet ze na 2 min. af. Voeg het kookvocht van de asperges bij de soep, samen met boter.
5
Mix de soep fijn en giet ze door een puntzeef. Breng ze verder op smaak. Verdeel de aspergestukjes over de borden, overgiet ze met de hete soep en bestrooi ze met noten en bieslook. Besprenkel met olijfolie en serveer.
1
Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Hak de ui grof, samen met het preiwit en de aspergeschillen en -uiteinden.
2
Fruit alles 5 min. op een matig vuurtje, in een kookpot met boter. Voeg water en groentebouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
3
Laat de notenmengeling lichtjes in een braadpan grillen, zonder toevoeging van vetstof.
4
Hak het bieslook. Snijd de asperges in stukjes en doe ze in een steelpan met kokend gezouten water. Giet ze na 2 min. af. Voeg het kookvocht van de asperges bij de soep, samen met boter.
5
Mix de soep fijn en giet ze door een puntzeef. Breng ze verder op smaak. Verdeel de aspergestukjes over de borden, overgiet ze met de hete soep en bestrooi ze met noten en bieslook. Besprenkel met olijfolie en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 215; energie (kCal): 52; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 225,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 215; energie (kCal): 52; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 225,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Pasen
Overig
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

Nestlé

Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop

12 x 33 cl

€4,79

Totaal:
€23,06