Recept zoekresultatenFiskisúpa – vissoep
Delhaize logo
  • Fiskisúpa – vissoep
Fiskisúpa – vissoep

Fiskisúpa – vissoep

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g kabeljauwhaasje
  • 1 kg mosselen
  • 150 g zeekraal
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 preiwittten
  • 1/4 knolselder
  • 2 uien
  • 5 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • bieslook
  • peper
  • 700 g kabeljauwhaasje
  • 1 kg mosselen
  • 150 g zeekraal
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 preiwittten
  • 1/4 knolselder
  • 2 uien
  • 5 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 5 dl gevogeltebouillon Fundo
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • bieslook
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd
1
Snipper de prei, snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes en hak 1 ui. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg de bouillon toe, samen met het water, het laurierblaadje, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 5 min rusten, verwijder het laurierblaadje en mix fijn.
2
Maak de mosselen intussen schoon en doe ze in een kleine stoofpan met gesnipperde selder en 1 gehakte ui. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen op een hoog vuur, tot ze opengaan (± 5 min.). Schud de pot af en toe. Giet het kookvocht in een karaf, laat het decanteren en giet het dan langzaam in de soep.
3
Doe de zeekraal en de wijn in een kleine sauteerpan. Leg er de in stukken gesneden kabeljauw bovenop, zet het deksel op de pan en verwarm zachtjes. Haal van het vuur zodra de wijn kookt en laat 5 min. rusten. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer de stukken vis met de zeekraal en de mosselen in diepe borden, overgiet met de hete soep en dien meteen op, bestrooid met gehakte bieslook.
1
Snipper de prei, snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes en hak 1 ui. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met de gesmolten boter. Voeg de bouillon toe, samen met het water, het laurierblaadje, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Laat 5 min rusten, verwijder het laurierblaadje en mix fijn.
2
Maak de mosselen intussen schoon en doe ze in een kleine stoofpan met gesnipperde selder en 1 gehakte ui. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen op een hoog vuur, tot ze opengaan (± 5 min.). Schud de pot af en toe. Giet het kookvocht in een karaf, laat het decanteren en giet het dan langzaam in de soep.
3
Doe de zeekraal en de wijn in een kleine sauteerpan. Leg er de in stukken gesneden kabeljauw bovenop, zet het deksel op de pan en verwarm zachtjes. Haal van het vuur zodra de wijn kookt en laat 5 min. rusten. Kruid met peper en zout.
4
Dresseer de stukken vis met de zeekraal en de mosselen in diepe borden, overgiet met de hete soep en dien meteen op, bestrooid met gehakte bieslook.
Nutritionele informatie
Energie: 339 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Gluten vrij
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

3 × +/- 340 gr

+/-€35,70

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

Chile

Casillero Del Diablo Pinot Grigio Wit

75 cl

€6,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Totaal:
+/-€56,25