Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGegratineerde aardappelen met roquefort en noten
Delhaize logo
  • Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten
    C

Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Moederdag
Hoofdgerecht
Gegratineerde aardappelen met roquefort en notenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 50 cl melk
  • 10 cl room
  • 200 g roquefort
  • takjes verse tijm
  • 1 kg vastkokende aardappelen (type Charlotte)
  • 50 g walnoten
  • zout, versgemalen zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    F2013122600160800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + baktijd 1 u 15 min

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
    2. Neem een mes met breed lemmet en plet de walnoten met de vlakke kant van het lemmet.
    3. Klop de eieren los met de melk, de room, de verkruimelde roquefort, peper en een beetje zout.
    4. Schil en snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. (met de mandoline). Spoel ze en dep ze dan droog met een keukendoek. Leg een laag aardappelschijfjes in een beboterde ovenschotel, overgiet met saus en bestrooi met een beetje gehakte noten. Leg er een laag aardappelschijfjes op, saus,... Doe zo voort tot al de ingrediënten op zijn.
    5. Bestrooi alles met stukjes boter en tijmblaadjes. Dek af met aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven. Verwijder dan de folie en laat nog 15 minuten bakken op 210°C (stand 7).
    6. Dien heel warm op bij gevogelte of vlees. Ook heel lekker als vegetarisch gerecht, geserveerd met een slaatje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 629; energie (kCal): 151; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 698,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Moederdag
    Overig
    Hoofdgerecht
    • Gegratineerde aardappelen met roquefort en noten
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,19 €/l
    €7,14
    S2018032200041850099
  • Room  35%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    4,35 €/l
    €0,87
    F2015112500159100000
  • Roquefort | AOP
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    18,90 €/kg
    €1,89
    F2013122600160800000