Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenMoussaka met aubergines
Recept zoekresultatenMoussaka met aubergines
Delhaize logo
  • Moussaka met aubergines
    Nutri-Score A

Moussaka met aubergines

Moussaka met auberginesA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 uien
  • 80 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • 700 g puur rundergehakt
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 50 g boter
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 kl kaneelpoeder (facultatief)
  • 30 cl melk
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 1 kg aubergine
  • 1 morceau suikerklontje
  • 2 uien
  • 80 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • 700 g puur rundergehakt
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 50 g boter
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 kl kaneelpoeder (facultatief)
  • 30 cl melk
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 1 kg aubergine

Begin met koken

: 1 u + kook- en baktijd 1 u 15 min.
1
Snij de aubergines in schijven van ½ cm, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min. uitlekken in een (of twee) vergiet(en). Dep ze droog en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Schik ze op 2 bakplaten en laat ze 20 min. drogen in een warme oven op stand 6 (180°C). Verwissel de bakplaten van plaats halverwege de baktijd.
2
Laat de gesnipperde uien in een diepe pan goudgeel kleuren in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en verkruimel het onophoudelijk op hoog vuur tot alle vloeistof verdampt is. Voeg tomaten, kaneel (eventueel), suiker, oregano, 5 cl water, peper en zout toe. Laat 15 min. sudderen op laag vuur.
3
Smelt de boter in een steelpan zonder te laten bruinen. Laat er de bloem onder voortdurend roeren 2 min. in kleuren. Voeg de melk toe en roer stevig door.
4
Laat 5 min. indikken op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de ricotta toe, de parmezaan en dan de losgeklopte eieren.
5
Schik een derde van de aubergineschijven in een ovenschotel. Bedek ze met de helft van het vlees, leg dan weer een laag aubergineschijven, bedek die met de rest van het vlees en eindig met aubergines. Overgiet met de saus en bestrooi met paneermeel. Laat 45 min. bakken in een warme oven op stand 6 (180°C). Zet de oven uit en laat 30 min. rusten in de oven met open deur. Dien op met een salade.
1
Snij de aubergines in schijven van ½ cm, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min. uitlekken in een (of twee) vergiet(en). Dep ze droog en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Schik ze op 2 bakplaten en laat ze 20 min. drogen in een warme oven op stand 6 (180°C). Verwissel de bakplaten van plaats halverwege de baktijd.
2
Laat de gesnipperde uien in een diepe pan goudgeel kleuren in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en verkruimel het onophoudelijk op hoog vuur tot alle vloeistof verdampt is. Voeg tomaten, kaneel (eventueel), suiker, oregano, 5 cl water, peper en zout toe. Laat 15 min. sudderen op laag vuur.
3
Smelt de boter in een steelpan zonder te laten bruinen. Laat er de bloem onder voortdurend roeren 2 min. in kleuren. Voeg de melk toe en roer stevig door.
4
Laat 5 min. indikken op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de ricotta toe, de parmezaan en dan de losgeklopte eieren.
5
Schik een derde van de aubergineschijven in een ovenschotel. Bedek ze met de helft van het vlees, leg dan weer een laag aubergineschijven, bedek die met de rest van het vlees en eindig met aubergines. Overgiet met de saus en bestrooi met paneermeel. Laat 45 min. bakken in een warme oven op stand 6 (180°C). Zet de oven uit en laat 30 min. rusten in de oven met open deur. Dien op met een salade.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 585,26
Grieks
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Gehakt
700 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Pamesello | Geraspt
    Pamesello Pamesello | Geraspt
    2 × 40 gr
    1
    59
    Ricotta | Classico
    Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
    Cubetti | Tomaten blokjes | Verse groenten
    Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse groenten
    2 × 400 gr
    2
    35
    Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    3
    79
    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      95
      Kruiden | Oregano
      Santa Maria Kruiden | Oregano
      5 gr
      2
      95
      Paneermeel | Glutenvrij
      Schär Paneermeel | Glutenvrij
      300 gr
      2de tegen -50%
      3
      85
      Aubergine
      Delhaize Aubergine
      1 st
      1
      09
      Suiker | Klontjes | Ti'Light
      Tienen-Tirlemont Suiker | Klontjes | Ti'Light
      290 gr
      4
      09

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Extra vièrge
      Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
      1 l
      17
      99
      Bloem | Vloeiend
      Delhaize Bloem | Vloeiend
      1 kg
      0
      99
      Zachte boter | La Motte
      Président Zachte boter | La Motte
      250 gr
      4
      79
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Totaal:
        €30,87