Recept zoekresultatenMoussaka met aubergines
Delhaize logo
  • Moussaka met aubergines
    A

Moussaka met aubergines

Moussaka met auberginesA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 uien
  • 80 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • 700 g puur rundergehakt
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 50 g boter
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 kl kaneelpoeder (facultatief)
  • 30 cl melk
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 1 kg aubergine
  • 1 morceau suikerklontje
  • 2 uien
  • 80 g geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • 700 g puur rundergehakt
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 50 g boter
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 1 kl kaneelpoeder (facultatief)
  • 30 cl melk
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • 2 el paneermeel
  • 1 kg aubergine

Begin met koken

: 1 u + kook- en baktijd 1 u 15 min.
1
Snij de aubergines in schijven van ½ cm, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min. uitlekken in een (of twee) vergiet(en). Dep ze droog en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Schik ze op 2 bakplaten en laat ze 20 min. drogen in een warme oven op stand 6 (180°C). Verwissel de bakplaten van plaats halverwege de baktijd.
2
Laat de gesnipperde uien in een diepe pan goudgeel kleuren in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en verkruimel het onophoudelijk op hoog vuur tot alle vloeistof verdampt is. Voeg tomaten, kaneel (eventueel), suiker, oregano, 5 cl water, peper en zout toe. Laat 15 min. sudderen op laag vuur.
3
Smelt de boter in een steelpan zonder te laten bruinen. Laat er de bloem onder voortdurend roeren 2 min. in kleuren. Voeg de melk toe en roer stevig door.
4
Laat 5 min. indikken op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de ricotta toe, de parmezaan en dan de losgeklopte eieren.
5
Schik een derde van de aubergineschijven in een ovenschotel. Bedek ze met de helft van het vlees, leg dan weer een laag aubergineschijven, bedek die met de rest van het vlees en eindig met aubergines. Overgiet met de saus en bestrooi met paneermeel. Laat 45 min. bakken in een warme oven op stand 6 (180°C). Zet de oven uit en laat 30 min. rusten in de oven met open deur. Dien op met een salade.
1
Snij de aubergines in schijven van ½ cm, bestrooi ze met zout en laat ze 30 min. uitlekken in een (of twee) vergiet(en). Dep ze droog en bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Schik ze op 2 bakplaten en laat ze 20 min. drogen in een warme oven op stand 6 (180°C). Verwissel de bakplaten van plaats halverwege de baktijd.
2
Laat de gesnipperde uien in een diepe pan goudgeel kleuren in 2 eetlepels olie. Voeg het vlees toe en verkruimel het onophoudelijk op hoog vuur tot alle vloeistof verdampt is. Voeg tomaten, kaneel (eventueel), suiker, oregano, 5 cl water, peper en zout toe. Laat 15 min. sudderen op laag vuur.
3
Smelt de boter in een steelpan zonder te laten bruinen. Laat er de bloem onder voortdurend roeren 2 min. in kleuren. Voeg de melk toe en roer stevig door.
4
Laat 5 min. indikken op laag vuur. Neem van het vuur en voeg de ricotta toe, de parmezaan en dan de losgeklopte eieren.
5
Schik een derde van de aubergineschijven in een ovenschotel. Bedek ze met de helft van het vlees, leg dan weer een laag aubergineschijven, bedek die met de rest van het vlees en eindig met aubergines. Overgiet met de saus en bestrooi met paneermeel. Laat 45 min. bakken in een warme oven op stand 6 (180°C). Zet de oven uit en laat 30 min. rusten in de oven met open deur. Dien op met een salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 585,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 98; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 8,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 585,26
Grieks
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht