OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Dobbels vlees" verpakkingsprobleem voor 7 referenties.Meer info >

Recept zoekresultatenKaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)
Recept zoekresultatenKaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)
Delhaize logo
D

Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)

Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)D
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g patisseriebloem (voor het deeg)
  • 12 cl lauwe melk
  • 20 g verse gist
  • 1/2 kl zout
  • 50 g bloemsuiker
  • 150 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • bloem voor het werkblad
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 250 g patisseriebloem (voor het deeg)
  • 12 cl lauwe melk
  • 20 g verse gist
  • 1/2 kl zout
  • 50 g bloemsuiker
  • 150 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • bloem voor het werkblad
  • 50 g walnoten
  • 1 ei

Begin met koken

1
Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
2
Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de bloemsuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
3
Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 u rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
4
Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min rusten in de diepvriezer.
6
Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
7
Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
8
Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
9
Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
10
Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min bakken in de oven.
11
Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.
1
Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
2
Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de bloemsuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
3
Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 u rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
4
Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min rusten in de diepvriezer.
6
Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
7
Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
8
Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
9
Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
10
Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min bakken in de oven.
11
Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1595; energie (kCal): 381; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 9,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 345,53
Vegetarisch
Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Noten
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
39
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
85
Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
89
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
65
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
3
45
Kruiden | Kaneel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
38 gr
2de tegen -50%
3
79
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Boter | Kant en klaar
Fairebel Boter | Kant en klaar
250 gr
2de tegen -50%
4
25
Totaal:
€15,30