Recept zoekresultatenKaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:58
    D
  • Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)

Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

1 op 5
Vegetarisch
Brunch
Dessert
Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)D

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 250 g bloem (voor het deeg)
  • 12 cl lauwe melk
  • 20 g verse gist
  • 1/2 kl zout
  • 50 g bloemsuiker
  • 150 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 ruime eetlepel bloem
  • bloem voor het werkblad
  • 50 g walnoten
  • 1 ei

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Walnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    S2020122900483010000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    99,74 €/kg
    €3,79
    S2009111608000020000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Begin met koken

    1. Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
    2. Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de poedersuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
    3. Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 uur rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
    4. Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
    5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min. rusten in de diepvriezer.
    6. Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
    7. Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    8. Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
    9. Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
    10. Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min. bakken in de oven.
    11. Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1595; energie (kCal): 381; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 9,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 345,53
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch
    Overig
    Dessert
    • 00:00
      -03:58
      D
    • Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Walnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    23,00 €/kg
    €3,45
    S2020122900483010000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    38 gr
    99,74 €/kg
    €3,79
    S2009111608000020000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000