Recept zoekresultatenKaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)
Delhaize logo
D
Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)D

Kaneelbroodjes van zelfgemaakt deeg (Kanelsnegle)

Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 250 g patisseriebloem (voor het deeg)
  • 12 cl lauwe melk
  • 20 g verse gist
  • 1/2 kl zout
  • 50 g bloemsuiker
  • 150 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • bloem voor het werkblad
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 250 g patisseriebloem (voor het deeg)
  • 12 cl lauwe melk
  • 20 g verse gist
  • 1/2 kl zout
  • 50 g bloemsuiker
  • 150 g boter
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 el kaneelpoeder
  • 1 el bloem
  • bloem voor het werkblad
  • 50 g walnoten
  • 1 ei

Begin met koken

1
Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
2
Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de bloemsuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
3
Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 u rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
4
Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min rusten in de diepvriezer.
6
Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
7
Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
8
Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
9
Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
10
Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min bakken in de oven.
11
Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.
1
Je kunt het deeg zelf maken. Dat doe je zo: leng de verse gist aan met de lauwe melk.
2
Giet de patisseriebloem in een slakom, voeg het zout, de bloemsuiker en de aangelengde gist toe. Kneed het deeg goed en maak een bol. Leg die in de slakom, dek af met een vaatdoek en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur.
3
Kneed dan het deeg snel om de lucht eruit te laten en laat 1 u rusten, nog steeds in een slakom bedekt met een vaatdoek.
4
Wikkel de boter in bakpapier en strijk het met een deegrol uit tot een laagje van 5 mm dik.
5
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 1 cm dik. Leg de boter in het midden en plooi de randen van het deeg om naar het midden. Rol nu het deeg uit tot een rechthoek van zo’n ½ cm dik. Plooi het in 3 en draai het telkens een kwart om. Laat nu 20 min rusten in de diepvriezer.
6
Herhaal dit 2 keer en volg dan de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.
7
Voor de kaneelbroodjes: verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
8
Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
9
Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
10
Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min bakken in de oven.
11
Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1595; energie (kCal): 381; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 9,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 345,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1595; energie (kCal): 381; vetten (g): 18,7; verzadigde vetten (g): 10; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 9,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 345,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Bakkersgist

Bruggeman

Bakkersgist

42 gr

€0,29

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Boter | Zacht

Paysan Breton

Boter | Zacht

125 gr

€2,39

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Totaal:
€10,62

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.