1
Snijd de witloofstronken overlangs in 4 en fruit ze 2 min. in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken, terwijl je ze af en toe omdraait.
2
Hak de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de oregano. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deksel van de sauteerpan met het witloof en laat het vrijgekomen vocht op een hoog vuur inkoken. Kruid lichtjes met peper en zout. Laat indien nodig uitlekken.
4
Leg 2 sneetjes ham op een plank, elkaar lichtjes overlappend, en wikkel er het equivalent van 1 witloof in. Maak 8 rolletjes op dezelfde manier. Breng de saus verder op smaak en giet ze in een ovenschaal. Leg er de witloofrolletjes in en bestrooi ze met gescheurde mozzarellastukjes. Bak 10 min. in de oven goudbruin.
5
Dien heel warm op, met brood, pasta of aardappelen.
6
Tip: in 4 gesneden witloofstronken zijn veel sneller gaar dan hele exemplaren. En éénmaal in de ham gewikkeld, valt het niet meer op!
1
Snijd de witloofstronken overlangs in 4 en fruit ze 2 min. in een sauteerpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje slinken, terwijl je ze af en toe omdraait.
2
Hak de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje, in een kleine stoofpan met 2 el olijfolie, de tijm en de oregano. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deksel van de sauteerpan met het witloof en laat het vrijgekomen vocht op een hoog vuur inkoken. Kruid lichtjes met peper en zout. Laat indien nodig uitlekken.
4
Leg 2 sneetjes ham op een plank, elkaar lichtjes overlappend, en wikkel er het equivalent van 1 witloof in. Maak 8 rolletjes op dezelfde manier. Breng de saus verder op smaak en giet ze in een ovenschaal. Leg er de witloofrolletjes in en bestrooi ze met gescheurde mozzarellastukjes. Bak 10 min. in de oven goudbruin.
5
Dien heel warm op, met brood, pasta of aardappelen.
6
Tip: in 4 gesneden witloofstronken zijn veel sneller gaar dan hele exemplaren. En éénmaal in de ham gewikkeld, valt het niet meer op!