Recept zoekresultatenGebraden kip met wintergroenten
Delhaize logo
  • Gebraden kip met wintergroenten
    A

Gebraden kip met wintergroenten

Gebraden kip met wintergroentenA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 3 rode uien
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 verse bol knoflook
  • 1 kip om te braden van ong. 1,3 kg
  • 1 grote raap
  • 1 citroen
  • 2 pastinaken
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 grote rode biet
  • 1 grote gele biet
  • 2 wortelen
  • 200 g zoete aardappelen
  • 3 rode uien
  • zout
  • 2 e.l. olijfolie
  • zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 verse bol knoflook
  • 1 kip om te braden van ong. 1,3 kg
  • 1 grote raap
  • 1 citroen
  • 2 pastinaken
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 grote rode biet

Begin met koken

: 20 min. + 1 u. 10 min. gaartijd
1
Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
2
Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
3
Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
4
Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
5
Serveer warm.
1
Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
2
Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
3
Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
4
Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
5
Serveer warm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,43
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,43
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
1
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Wortelen
    Delhaize Wortelen
    1 kg
    2+1 gratis
    1
    59
    Zoete | Aardappelen
    Delhaize Zoete | Aardappelen
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    15

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Look | Netje | Bio
    Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
      Totaal:
      +/-€23,34