Recept zoekresultatenGebraden kip met wintergroenten
Delhaize logo
  • Gebraden kip met wintergroenten
    A

Gebraden kip met wintergroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebraden kip met wintergroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 rode uien
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 verse bol knoflook
  • 1 kip om te braden van ong. 1,3 kg
  • 1 grote raap
  • 1 citroen
  • 2 pastinaken
  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 grote rode biet
  • 1 grote gele biet
  • 2 wortelen
  • 200 g zoete aardappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    19,87 €/kg
    €1,49
    F2008102300300430000
  • Rode uien | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2000012000364800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u. 10 min. gaartijd

    1. Schil de zoete aardappelen, de wortelen, de bieten (houd de stukjes rode biet best apart, ze geven kleur af), de aardappelen, de rapen en de uien. Schil de pastinaak eveneens, besprenkel met citroensap en snijd daarna alle groenten in grove stukken. Snijd de bol knoflook in de helft.
    2. Spoel het gevogelte en dep het droog. Kruid zowel de binnen- als de buitenkant met zout en peper. Duw een teentje knoflook en een laurierblad in de holte van de kip en bind op. Leg de kip op een ovenschaal, op de zijkant en verdeel er kleine klontjes boter over.
    3. Schik de groenten rond het gevogelte. Kruid met peper en zout en voeg de rozemarijn en de laurierblaadjes toe. Besprenkel met olijfolie.
    4. Plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 20 min. Verlaag de temperatuur daarna tot 180°C, draai het gevogelte op de andere zijkant en bak verder gedurende 20 min. Draai de kip vervolgens op haar rug en bak nogmaals 30 min. Bevochtig regelmatig met de jus. Bedek eventueel met een vel aluminiumfolie indien het gevogelte te sterk kleurt.
    5. Serveer warm.

    Kooktip

    Draai de groenten tijdens het bakken om, zo worden ze gelijkmatig geroosterd.

    Hoe bind je een kip op?
    Neem een lang stuk touw om de kip op te binden. Trek het nekvel van de kip strak naar voor en plooi het over de vleugels. Neem het touw in het midden vast en span het over de vleugels. Trek het touw onder de kip door en kruis daar de twee eindjes touw. Trek de uiteinden van het touw naar achter en span ze over de bouten. Span het touw goed aan en leg een knoopje. Bind het touw nog een paar keer rond de bouten zodat de kip goed afgesloten is. Knoop het touw stevig vast en snijd er de overblijvende stukjes af.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 106; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 712,43
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebraden kip met wintergroenten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    19,87 €/kg
    €1,49
    F2008102300300430000
  • Rode uien | Netje | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2000012000364800000