Recept zoekresultatenGelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes
Recept zoekresultatenGelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes
Delhaize logo
  • Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes

Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes

Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes
Gemiddeld
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 hele eend
  • 1 citroen
  • 40 g verse gember
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el droge sherry
  • 1/2 kl fijn zout
  • 1 kl steranijspoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl cayennepeper
  • 3 el sojasaus
  • 300 g bospaddenstoelen
  • 150 g kastanjes zonder toevoeging
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g boter
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 hele eend
  • 1 citroen
  • 40 g verse gember
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 el droge sherry
  • 1/2 kl fijn zout
  • 1 kl steranijspoeder
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1/2 kl cayennepeper
  • 3 el sojasaus
  • 300 g bospaddenstoelen
  • 150 g kastanjes zonder toevoeging
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g boter
  • zwarte peper

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Bind de eend met een touwtje onderaan de nek waar zich het vet bevindt. Breng 2 liter water aan de kook in een pot. Houd de eend onder water met het touwtje en giet er kokend water over tot het vel hard wordt. Laat de eend uitlekken, verwijder het touwtje en het vet ter hoogte van het staartstuk en de nek. Als de eend droog is, wrijf je het vel in met de in twee gesneden citroen.
  2. 2
    Bereid een marinade met de geraspte gember, de steranijs, de kaneel, de peper, de fijngehakte uitjes, de sherry, de sojasaus en het zout. Wrijf de binnen- en de buitenkant van de eend hiermee in. Laat 1 uur met de borst naar beneden marineren in een ovenschotel met de rest van de marinade.
  3. 3
    Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Draai de eend om en zet in de oven. Reken 30 min. baktijd per 450 g en schep er om de 15 min. saus over. Leg de kastanjes rond de eend, verpak de schotel in aluminiumpapier en laat 15 min. rusten alvorens te snijden.
  4. 4
    Veeg de paddenstoelen schoon en bak ze op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Voeg er de gehakte look, zout en peper aan toe en laat nog 5 min. bakken. Doe er de kastanjes en 2 eetlepels jus van de eend bij en laat nog 2 min. bakken.
  5. 5
    Dien de eend op samen met de pan met paddenstoelen en kastanjes en een kruidenslaatje (platte peterselie, waterkers, ui, rucola).
  1. 1
    Bind de eend met een touwtje onderaan de nek waar zich het vet bevindt. Breng 2 liter water aan de kook in een pot. Houd de eend onder water met het touwtje en giet er kokend water over tot het vel hard wordt. Laat de eend uitlekken, verwijder het touwtje en het vet ter hoogte van het staartstuk en de nek. Als de eend droog is, wrijf je het vel in met de in twee gesneden citroen.
  2. 2
    Bereid een marinade met de geraspte gember, de steranijs, de kaneel, de peper, de fijngehakte uitjes, de sherry, de sojasaus en het zout. Wrijf de binnen- en de buitenkant van de eend hiermee in. Laat 1 uur met de borst naar beneden marineren in een ovenschotel met de rest van de marinade.
  3. 3
    Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Draai de eend om en zet in de oven. Reken 30 min. baktijd per 450 g en schep er om de 15 min. saus over. Leg de kastanjes rond de eend, verpak de schotel in aluminiumpapier en laat 15 min. rusten alvorens te snijden.
  4. 4
    Veeg de paddenstoelen schoon en bak ze op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Voeg er de gehakte look, zout en peper aan toe en laat nog 5 min. bakken. Doe er de kastanjes en 2 eetlepels jus van de eend bij en laat nog 2 min. bakken.
  5. 5
    Dien de eend op samen met de pan met paddenstoelen en kastanjes en een kruidenslaatje (platte peterselie, waterkers, ui, rucola).

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Badian
    1 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kastanje
    150 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Filet | Kip | Gekookt en gerookt
    90 gr
    4
    99
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
    2 × 28 gr
    -10% voor 3
    3
    35
  • Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
  • Delhaize Fino | Sherry | 15% vol.alc.
    75 cl
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    4
    09
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
  • Delhaize Witte champignons | Belgisch
    2 × 250 gr
    1
    49
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
  • Delhaize Look | Netje | Bio
    100 gr
    Bio
      1
      29
    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      59
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    €35,33