Parelhoen, schorseneer en salie
door Peter Goossens

Moeilijk
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 6 feuilles laurier
- 1 kl witte bloem
- verse tijm
- 1 el Tierenteyn-mosterd
- 2 g schorseneren
- 50 ml saus van parelhoen
- 5 blaadjes salie
- 1 dl room (voor de aardpeerzalf)
- 150 g room 40% V.G.
- ras-el-hanout
- peper
- 2 parelhoensuprèmes (filet met vel en vleugeltje eraan)
- enkele takjes platte peterselie
- olijfolie Peter Goossens
- nootmuskaat
- 6 aardperen
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine ui
- 1 klein bakje Parijse champignons
- 4 kippenvleugels
- 1 grote sjalot
- 4 grote Charlotte-aardappel
- 250 ml gevogeltefond (voor de parelhoen)
- 150 ml gevogeltebouillon (voor de fondant appel)
- 60 g gerookt spek (helft voor de fondant aardappel, helft voor de champignonmengeling)
- 50 g Comté kaas
- 1/2 dl cognac
- 1 citroen
- 1 blokje boter (voor de aardpeerzalf)
- 500 g boter
- 6 feuilles laurier
- 1 kl witte bloem
- verse tijm
- 1 el Tierenteyn-mosterd
- 2 g schorseneren
- 50 ml saus van parelhoen
- 5 blaadjes salie
- 1 dl room (voor de aardpeerzalf)
- 150 g room 40% V.G.
- ras-el-hanout
- peper
- 2 parelhoensuprèmes (filet met vel en vleugeltje eraan)
- enkele takjes platte peterselie
- olijfolie Peter Goossens
- nootmuskaat