Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenGebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoek
Delhaize logo
  • Gebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoek
    C

Gebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoek

Gebraden hinde, poivrade met kruiden, soubise, rodebiet-veenbessenkoekC
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g hindefilet
  • 650 g gekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 100 g wilde veenbessen (diepvries)
  • 20 g gember
  • 600 g aardappelnootjes (diepvries)
  • 19 cl wildfond
  • 2 el cognac
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 5 g pure chocolade 80% cacao
  • 20 g bosbessenconfituur
  • 4 kletskoppen (taste of Inspirations)
  • 1 dl plum sauce
  • 195 g boter
  • 1 friteuse
  • 1/4 stokje vanille
  • 1 steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 400 g hindefilet
  • 650 g gekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 rood chilipepertje
  • 100 g wilde veenbessen (diepvries)
  • 20 g gember
  • 600 g aardappelnootjes (diepvries)
  • 19 cl wildfond
  • 2 el cognac
  • 2 el rode wijnazijn
  • 5 g aardappelzetmeel
  • 40 g fijne kristalsuiker
  • 5 g pure chocolade 80% cacao
  • 20 g bosbessenconfituur
  • 4 kletskoppen (taste of Inspirations)

Begin met koken

: 55 min.
1
Laat 5 g fijngestampte zwarte peper in een kleine kookpot opdrogen. Voeg de bosbessenconfituur toe en kook 5 min. Giet er de azijn bij, laat inkoken en flambeer met cognac. Voeg dan de wildfond, de vanille, de steranijs en de kaneel toe. Laat 30 min. pruttelen en giet door een fijne puntzeef. Giet er de plum sauce bij en breng aan de kook, terwijl je het aardappelzetmeel toevoegt (meng het eerst met 1 el water). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en monteer de saus met een klopper met 75 g koude boter in klontjes. Breng verder op smaak.
2
Breng 5 cl water aan de kook met de kristalsuiker. Voeg de veenbessen toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
3
Fruit de gehakte ui met 20 g boter in een kookpot. Houd 1 grote rode biet apart en snijd de andere in blokjes. Voeg ze in de kookpot toe, samen met de gehalveerde, ontpitte rode peper en de gehalveerde, geschilde gember. Laat 5 min. met het deksel op de pan sudderen. Verwijder de rode peper en de gember, mix fijn in de keukenrobot, breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de grote rode biet in plakken van 2 cm en snijd er met een uitsteekring cirkels van 3 cm uit. Verwarm ze in 20 g boter en een beetje van hun sap.
5
Kruid de hindefilet lichtjes met peper en zout. Kleur hem rondom in een antiaanbakpan, met 80 g schuimende boter. Breng opnieuw op smaak, laat rusten en snijd in 4 porties. Bak tegelijk de aardappelnootjes.
6
Dresseer de rodebietensoubise met een spuitzak op platte borden. Leg er de hindefilets naast, voeg de saus toe, de veenbessen en werk af met kruimels kletskoppen.
1
Laat 5 g fijngestampte zwarte peper in een kleine kookpot opdrogen. Voeg de bosbessenconfituur toe en kook 5 min. Giet er de azijn bij, laat inkoken en flambeer met cognac. Voeg dan de wildfond, de vanille, de steranijs en de kaneel toe. Laat 30 min. pruttelen en giet door een fijne puntzeef. Giet er de plum sauce bij en breng aan de kook, terwijl je het aardappelzetmeel toevoegt (meng het eerst met 1 el water). Haal de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en monteer de saus met een klopper met 75 g koude boter in klontjes. Breng verder op smaak.
2
Breng 5 cl water aan de kook met de kristalsuiker. Voeg de veenbessen toe, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
3
Fruit de gehakte ui met 20 g boter in een kookpot. Houd 1 grote rode biet apart en snijd de andere in blokjes. Voeg ze in de kookpot toe, samen met de gehalveerde, ontpitte rode peper en de gehalveerde, geschilde gember. Laat 5 min. met het deksel op de pan sudderen. Verwijder de rode peper en de gember, mix fijn in de keukenrobot, breng verder op smaak en houd warm.
4
Snijd de grote rode biet in plakken van 2 cm en snijd er met een uitsteekring cirkels van 3 cm uit. Verwarm ze in 20 g boter en een beetje van hun sap.
5
Kruid de hindefilet lichtjes met peper en zout. Kleur hem rondom in een antiaanbakpan, met 80 g schuimende boter. Breng opnieuw op smaak, laat rusten en snijd in 4 porties. Bak tegelijk de aardappelnootjes.
6
Dresseer de rodebietensoubise met een spuitzak op platte borden. Leg er de hindefilets naast, voeg de saus toe, de veenbessen en werk af met kruimels kletskoppen.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 161 kcal - Vetten: 9,3 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4,7 g
Frans
Lactose vrij
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Doe
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pruimensaus
1 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
2 × 500 gr
Bio
    1
    65
    Rode pepers | Verpakt
    Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
    Veenbessen | Naturel | Bokaal
    Taste of Inspirations Veenbessen | Naturel | Bokaal
    25 cl
    2
    49
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Aardappelnootjes
      Delhaize Aardappelnootjes
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      09
      Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
      Knorr Bouillon| Finesse | Kip | Vetarme blokjes
      176 gr
      3+1 gratis
      2
      99
      Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
      Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
      20 cl
      9
      49
      Maiszetmeel
      Delhaize Maiszetmeel
      400 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      29
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      39
      Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT
      Galler Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT
      80 gr
      2
      95
      Fruitbeleg | Wilde Blauwe Bosbessen | Bio
      Fiordifrutta Fruitbeleg | Wilde Blauwe Bosbessen | Bio
      250 gr
      Bio
        3
        79
        Flinterdunne flensjes
        Taste of Inspirations Flinterdunne flensjes
        120 gr
        2
        49
        Boter | Mini | Zacht
        Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
        16 x 12,5 gr
        7
        19
        Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
        Solo Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
        4 x 250 gr
        9
        29
        Aroma | Vanille
        Vahiné Aroma | Vanille
        20 cl
        3
        99
        Kruiden | Steranijs
        Santa Maria Kruiden | Steranijs
        15 gr
        2
        85
        Tijm | Verpakt
        Delhaize Tijm | Verpakt
        20 gr
        1
        49
        Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
        1
        19
        Fleur de sel | Guerande
        Delhaize Fleur de sel | Guerande
        125 gr
        3
        55

        Reeds in je keuken

        Witte uien | Netje
        Delhaize Witte uien | Netje
        400 gr
        1
        99
        Totaal:
        €67,06