1
Snijd de geschilde wortelen in staafjes (zoals voor bij het aperitief).
2
Snijd het varkenshaasje in fijne sneetjes en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de boter, 1 el olijfolie, peper en zout. Schep ze op een bord zodra ze mooi goudbruin zijn. Voeg 2 el olie en de wortelen in de sauteerpan toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een matig vuurtje stoven.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd de preistokken overlangs in 2 en vervolgens in kleine stukken (bewaar de groene uiteinden voor een soep). Doe ze in de sauteerpan met de wortelen, meng 2 min., zet het deksel terug op de pan en laat nog 5 min. stoven.
5
Schep het vlees in de sauteerpan en voeg de honing en de sojasaus toe. Fruit op een vrij hoog vuur, tot alles goed omhuld is. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de rijst.
6
Tip: voeg eventueel samen met de sojasaus een mespunt 5 Chinese kruiden toe en/of bestrooi de borden met sesamzaadjes. Kook de rijst pas vlak voor het serveren. De rest kun je eenvoudig van tevoren bereiden of zelfs invriezen!
1
Snijd de geschilde wortelen in staafjes (zoals voor bij het aperitief).
2
Snijd het varkenshaasje in fijne sneetjes en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de boter, 1 el olijfolie, peper en zout. Schep ze op een bord zodra ze mooi goudbruin zijn. Voeg 2 el olie en de wortelen in de sauteerpan toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een matig vuurtje stoven.
3
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd de preistokken overlangs in 2 en vervolgens in kleine stukken (bewaar de groene uiteinden voor een soep). Doe ze in de sauteerpan met de wortelen, meng 2 min., zet het deksel terug op de pan en laat nog 5 min. stoven.
5
Schep het vlees in de sauteerpan en voeg de honing en de sojasaus toe. Fruit op een vrij hoog vuur, tot alles goed omhuld is. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de rijst.
6
Tip: voeg eventueel samen met de sojasaus een mespunt 5 Chinese kruiden toe en/of bestrooi de borden met sesamzaadjes. Kook de rijst pas vlak voor het serveren. De rest kun je eenvoudig van tevoren bereiden of zelfs invriezen!