Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenPompoenlasagne met ricotta en spinazie
Delhaize logo
  • Pompoenlasagne met ricotta en spinazie
    B

Pompoenlasagne met ricotta en spinazie

door Line Couvreur
Pompoenlasagne met ricotta en spinazieB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 pakken (van 350 g) pompoenlasagnebladen
  • 400 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 uien
  • 2 blikken (van 400 g) gepelde tomaten in blokjes
  • 500 g ricotta
  • 150 g parmigiano
  • 6 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • 2 pakken (van 350 g) pompoenlasagnebladen
  • 400 g jonge spinazieblaadjes
  • 2 uien
  • 2 blikken (van 400 g) gepelde tomaten in blokjes
  • 500 g ricotta
  • 150 g parmigiano
  • 6 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd
1
Fruit de gehakte uien 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de tomaten, het kruidentuiltje, peper en zout toe. Laat 10 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Fruit de grofgehakte spinazieblaadjes in een grote braadpan met 2 el olijfolie en laat ze volledig slinken. Doe ze in een zeef en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de spinazie met de ricotta en 2/3 van de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.
3
Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met olie en bedek hem met een laag pompoenlasagne. Kruid met peper en zout. Verdeel er 1/3 van het ricottamengsel over, overgiet met de helft van de tomatensaus en herhaal alles (pompoen + ricotta + tomaten). Eindig met een laag pompoenlasagne, bedek met de rest van het ricottamengsel en bestrooi met de rest van de parmigiano. Schuif 30 min. in de oven.
4
Dien de lasagne warm op met brood.
1
Fruit de gehakte uien 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de tomaten, het kruidentuiltje, peper en zout toe. Laat 10 min. sudderen. Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Fruit de grofgehakte spinazieblaadjes in een grote braadpan met 2 el olijfolie en laat ze volledig slinken. Doe ze in een zeef en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Meng de spinazie met de ricotta en 2/3 van de geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.
3
Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met olie en bedek hem met een laag pompoenlasagne. Kruid met peper en zout. Verdeel er 1/3 van het ricottamengsel over, overgiet met de helft van de tomatensaus en herhaal alles (pompoen + ricotta + tomaten). Eindig met een laag pompoenlasagne, bedek met de rest van het ricottamengsel en bestrooi met de rest van de parmigiano. Schuif 30 min. in de oven.
4
Dien de lasagne warm op met brood.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 3,4 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 8,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 152 kcal - Vetten: 11,1 g - Koolhydraten: 3,4 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 8,5 g
Italiaans
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
250 gr
Bio
    1
    65
    Spinazie
    Delhaize Spinazie
    450 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Gepelde Tomaten
    Mutti Gepelde Tomaten
    400 gr
    -20% voor 3
    1
    89
    Ricotta | Classico
    Delhaize Ricotta | Classico
    2 × 250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    59
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Olijfolie | Classico
    Bertolli Olijfolie | Classico
    75 cl
    2de tegen -30%
    12
    55
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €14,05