• Strata met spinazie, spekreepjes en ricotta
    Nutri-Score C

Strata met spinazie, spekreepjes en ricotta

Strata met spinazie, spekreepjes en ricottaC
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 6 eieren
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 200 g kerstomaten (optioneel)
  • 2 uien
  • 250 g oudbakken brood, naar keuze
  • 250 g ricotta
  • 4 dl volle melk
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 6 eieren
  • 200 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 200 g kerstomaten (optioneel)
  • 2 uien
  • 250 g oudbakken brood, naar keuze
  • 250 g ricotta
  • 4 dl volle melk
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. kooktijd (+ 2 u weektijd)
  1. 1
    Warm de melk op. Snijd het brood in kleine stukken, doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet met een vork, dek af en laat minstens 2 u rusten.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gehakte uien met de spekreepjes en 1 el olijfolie in een sauteerpan. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur om alles mooi goudbruin te bakken. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en meng tot ze geslonken zijn.
  3. 3
    Voeg de eieren en 2⁄3 van de ricotta in de slakom toe. Meng en roer er dan de inhoud van de sauteerpan onder. Breng verder op smaak. Schep in een geoliede ovenschaal en verdeel er de rest van de licht verkruimelde ricotta bovenop. Bak 25 min. goudbruin in de oven. Schuif tegelijkertijd de licht geoliede kerstomaten naast de strata in de oven (optioneel).
  4. 4
    Dien warm op, met een slaatje.
  5. 5
    Trend gespot: strata! wasda? Strata is een hartige #bodding of #broodpudding, waarin je makkelijk allerlei restjes kan verwerken. Van oud brood tot groenten, vlees, vis, kaas … Alleen kakelverse eieren zijn onmisbaar ;) Wij bedachten 3 flexi combinaties: boerenkool, gruyère, mosterd; courgette, parmezaan, basilicum; champignon, camembert, piment. Welke wordt jouw favo?! #flexi #veggie #lesswaste
  6. 6
    Anti-verspilling: Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, <a href="https://www.delhaize.be/nl/better/planet/lionsfootprint/tips">bekijk ze hier!</a>
  1. 1
    Warm de melk op. Snijd het brood in kleine stukken, doe ze in een slakom en overgiet ze met de warme melk. Plet met een vork, dek af en laat minstens 2 u rusten.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gehakte uien met de spekreepjes en 1 el olijfolie in een sauteerpan. Begin op een zacht vuurtje en verhoog het vuur om alles mooi goudbruin te bakken. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en meng tot ze geslonken zijn.
  3. 3
    Voeg de eieren en 2⁄3 van de ricotta in de slakom toe. Meng en roer er dan de inhoud van de sauteerpan onder. Breng verder op smaak. Schep in een geoliede ovenschaal en verdeel er de rest van de licht verkruimelde ricotta bovenop. Bak 25 min. goudbruin in de oven. Schuif tegelijkertijd de licht geoliede kerstomaten naast de strata in de oven (optioneel).
  4. 4
    Dien warm op, met een slaatje.
  5. 5
    Trend gespot: strata! wasda? Strata is een hartige #bodding of #broodpudding, waarin je makkelijk allerlei restjes kan verwerken. Van oud brood tot groenten, vlees, vis, kaas … Alleen kakelverse eieren zijn onmisbaar ;) Wij bedachten 3 flexi combinaties: boerenkool, gruyère, mosterd; courgette, parmezaan, basilicum; champignon, camembert, piment. Welke wordt jouw favo?! #flexi #veggie #lesswaste
  6. 6
    Anti-verspilling: Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, <a href="https://www.delhaize.be/nl/better/planet/lionsfootprint/tips">bekijk ze hier!</a>
Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 7,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 145 kcal - Vetten: 8,3 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 7,1 g
Viande - moins de 3€
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Spekreepjes | Gerookt
    200 gr
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
  • Delhaize Kerstomaten | Mix
    250 gr
    3 voor €5
  • Delhaize Brood | Toast | Wit
    250 gr
  • Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
  • Delhaize Melk | Volle
    6 x 50 cl
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
  • Cirio Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    -40%
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

€15,53