Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect tijdens de laatste Black Friday week met de code BFCOLLECT!>> Langs hier <<

Recept zoekresultatenPasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
Delhaize logo
  • Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
    A

Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomatenA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 200 g kerstomaten tros
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 ui
  • 1,3 dl passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 250 g fusilli lunghi bucati
  • 50 g parmigiano
  • 7 cl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Scampi | Met Staart | Bio

Delhaize

Scampi | Met Staart | Bio

7 × 125 gr

Bio

€30,03

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

2 × 175 gr

€3,98

Paprika | Geel | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Geel | 1Stuk

1 st

€0,99

Tomato Frito

Heinz

Tomato Frito

780 gr

€1,69

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Fusilli

Bertagni

Fusilli

500 gr

€3,59

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Espagne - Spanje

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

37,5 cl

€3,99

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,89

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Gevogelte fond | Licht

Delhaize

Gevogelte fond | Licht

22 cl

€3,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€70,72

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 30 min. kooktijd

  1. Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
  2. Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
  3. Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.

Tip: Deze kreeftensaus is een perfecte basis voor andere bereidingen: soep, risotto, visgerechten ... Gebruik eventueel andere schaaldieren om te variëren.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 15,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 15,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Romantisch diner
Winter
Hoofdgerecht
  • Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
    A

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Scampi | Met Staart | Bio

Delhaize

Scampi | Met Staart | Bio

7 × 125 gr

Bio

€30,03

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

2 × 175 gr

€3,98

Paprika | Geel | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Geel | 1Stuk

1 st

€0,99

Tomato Frito

Heinz

Tomato Frito

780 gr

€1,69

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Fusilli

Bertagni

Fusilli

500 gr

€3,59

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,39

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Espagne - Spanje

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

37,5 cl

€3,99

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

130 gr

€2,99

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

16 gr

€6,55

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,89

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Gevogelte fond | Licht

Delhaize

Gevogelte fond | Licht

22 cl

€3,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,49

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€70,72