Recept zoekresultatenPasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
Recept zoekresultatenPasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
Delhaize logo
  • Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten
    Nutri-Score A

Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomaten

door Jeroen De Pauw
Pasta met kreeftensaus, garnalen en kerstomatenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 200 g kerstomaten tros
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 ui
  • 1,3 dl passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 250 g fusilli lunghi bucati
  • 50 g parmigiano
  • 7 cl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 200 g kerstomaten tros
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 gele paprika
  • 1/2 ui
  • 1,3 dl passata
  • 1/2 bussel basilicum
  • 250 g fusilli lunghi bucati
  • 50 g parmigiano
  • 7 cl droge witte wijn
  • 1 gevogeltebouillon blokje
  • 4 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 blaadje laurier
  • Espelettepeper

Begin met koken

: 35 min. + 30 min. kooktijd
1
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
5
Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.
1
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Fruit de koppen en de pantsers op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Voeg de gehakte ui toe, samen met de 2 soorten ontpitte paprika’s in stukken. Voeg Espelettepeper naar eigen smaak toe, de basilicumsteeltjes en het laurierblaadje. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg de witte wijn toe, 3,5 dl water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. op een matig vuurtje inkoken.
2
Voeg de passata toe, giet alles in de beker van de blender en mix goed met 20 g boter. Giet door een puntzeef in de stoofpan en pers er zoveel mogelijk saus uit. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en de grofgehakte basilicumblaadjes. Breng verder op smaak.
3
Kook de pasta in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
4
Snijd het brede deel van de garnalen lichtjes in. Bak ze op een vrij hoog vuur met de rest van de olie en de boter. Kruid met peper en zout.
5
Meng de uitgelekte pasta en de saus, voeg de garnalen toe en serveer met geraspte parmigiano.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 165 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 15,3 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 9,1 g
Italiaans
Romantisch diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Garnalen | L 16/20 | Asc
Delhaize Garnalen | L 16/20 | Asc
450 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
15
49
Kerstomaten
Delhaize Kerstomaten
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Zoete puntpaprika | Mix
Delhaize Zoete puntpaprika | Mix
250 gr
-33.33% voor 3
2
99
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
09
Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
Cirio Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
4 x 70 gr
3
79
Pasta | Italiaans | Fusillone
Armando Pasta | Italiaans | Fusillone
500 gr
2+2 gratis
2
75
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
85
Pays d'Oc | Chardonnay
Delhaize Pays d'Oc | Chardonnay
37,5 cl
-33.33% voor 3
1
99
Zachte boter | Opgeklopt
Balade Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
-25%
2
59
€3,45
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
2
15

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€39,69