OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenGazpacho Andaluz
Recept zoekresultatenGazpacho Andaluz
Delhaize logo
  • Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • ijsblokje
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaten
  • 1/2 ui
  • 2 el sherry-azijn
  • zout
  • ijsblokje
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaten
  • 1/2 ui
  • 2 el sherry-azijn
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
Nutritionele informatie
Energie: 276 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Overig
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene peper
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Komkommer
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Tomaten | Van Vroeger
750 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
Bio
    3
    59
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Azijn | Xérès
    Taste of Inspirations Azijn | Xérès
    25 cl
    1
    89

    Reeds in je keuken

    Ice crush premium
    Delhaize Ice crush premium
    2 kg
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    2
    15
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Totaal:
    €10,76