Recept zoekresultatenFilet van patrijs met mango
Delhaize logo
A
Filet van patrijs met mangoA

Filet van patrijs met mango

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2,5 sinaasappelen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 20 el boter
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor sauzen
  • 2 kleine, rijpe mango’s
  • 1 el olijfolie
  • 600 g patrijsfilets
  • peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 2,5 sinaasappelen
  • 2 el balsamicoazijn
  • 20 el boter
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor sauzen
  • 2 kleine, rijpe mango’s
  • 1 el olijfolie
  • 600 g patrijsfilets
  • peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el vloeibare honing

Begin met koken

1
Halveer de patrijsfilets en bak ze goudbruin in de boter en de olie in een sauteerpan op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Pers, ondertussen, het sap uit de sinaasappels, je hebt 30 cl nodig (voor 4 porties). Schil de mango’s en snijd ze in blokjes.
3
Leg de patrijsfilets op een bord en bak de mangoblokjes 2 min op een hevig vuur in dezelfde pan. Leg ze ook op het bord.
4
Giet het sinaasappelsap in de pan, roer de aanbaksels los, voeg de balsamicoazijn toe, de honing en het bindmiddel.
5
Breng al roerend (met de garde) aan de kook, voeg dan de rozemarijn toe.
6
Leg de patrijsfilets en de mangoblokjes in de saus en laat alles nog 1 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
7
Dien meteen op. Serveer er basmatirijst bij of een mengeling van witte en wilde rijst.
1
Halveer de patrijsfilets en bak ze goudbruin in de boter en de olie in een sauteerpan op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
2
Pers, ondertussen, het sap uit de sinaasappels, je hebt 30 cl nodig (voor 4 porties). Schil de mango’s en snijd ze in blokjes.
3
Leg de patrijsfilets op een bord en bak de mangoblokjes 2 min op een hevig vuur in dezelfde pan. Leg ze ook op het bord.
4
Giet het sinaasappelsap in de pan, roer de aanbaksels los, voeg de balsamicoazijn toe, de honing en het bindmiddel.
5
Breng al roerend (met de garde) aan de kook, voeg dan de rozemarijn toe.
6
Leg de patrijsfilets en de mangoblokjes in de saus en laat alles nog 1 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
7
Dien meteen op. Serveer er basmatirijst bij of een mengeling van witte en wilde rijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 111; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 404,93
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 111; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 404,93
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Lapjes | Kalkoen | Bio

Delhaize

Lapjes | Kalkoen | Bio

+/- 280 gr

Bio

+/-€7,98

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

Delhaize

Azijn | Balsamico | Modena | Bio

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,39

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€17,80